1 Αυγ 2018

19ο κάμπινγκ Αγωνιστικών Κινήσεων και Μαθητικής Αντίστασης | Καλοκαιρινό και ...βροχερό!

Τέλειωσε τυπικά τη Δευτέρα το 19ο κάμπινγκ των Αγωνιστικών Κινήσεων και της Μαθητικής Αντίστασης στο Δρέπανο Ναυπλίου. Ένα δεκαήμερο με μπόλικη δόση φθινοπώρου μιας και ο καιρός φέτος δεν είναι και τόσο καλοκαιρινός. Το θα βρέξει δεν θα βρέξει ήταν καθημερινό στοιχείο των συζητήσεων και των προβληματισμών! Από την άλλη οι φωτιές στην Αττική με τους δεκάδες νεκρούς που συνεχώς αυξάνουν δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει την ψυχολογία όσων συμμετείχαν σε αυτό.


Παρά τις δυσκολίες και τις συγκυρίες το κάμπινγκ πραγματοποιήθηκε, όλες οι εκδηλώσεις και οι συζητήσεις του πραγματοποιήθηκαν ενώ δεν έλειψαν και οι κοινές με τους Τούρκους συντρόφους της Partizan που είχαν το δικό τους κάμπινγκ σε διπλανό χώρο.


Η πρώτη πολιτική συζήτηση αφορούσε το λεγόμενο "μακεδονικό" και τα εθνικά ζητήματα. Μετά τις εισηγήσεις η κουβέντα πήγε μέχρι αργά και αναδείχθηκε η ανάγκη παρέμβασης κόντρα στα εθνικιστικά κηρύγματα του συστήματος  που δυστυχώς σιγοντάρονται και από δυνάμεις της Αριστεράς, η ανάγκη ανάπτυξης αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού λαϊκού κινήματος.

Συζήτηση έγινε και για τους εργαζόμενους φοιτητές όπου αναδείχθηκε ένας πλούσιος προβληματισμός για το ποια θα πρέπει να είναι η παρέμβαση των Αγωνιστικών Κινήσεων και του φοιτητικού κινήματος συνολικά σε αυτό το πεδίο.Στο πολιτιστικό κομμάτι σημαντική ήταν η προβολή του ντοκιμαντέρ της Αλίντα Δημητρίου για "Το Θέατρο στο Βουνό", η προβολή του ντοκιμαντέρ οι "Παρτιζάνοι των Αθηνών" καθώς και η συζήτηση που ακολούθησε της δεύτερης με τον ένα από τους δύο σκηνοθέτες της ταινίας Γιάννη Ξύδα με τη συμμετοχή και του συγγραφέα Τάσου Κατσαρού. Μια συζήτηση που ανέδειξε ζητήματα που αφορούν το κίνημα και σήμερα.


Κορυφαία στιγμή κατά την αντικειμενική αλλά και ...υποκειμενική μας άποψη ήταν η παρουσίαση της θεατρικής παράστασης από την ομάδα «Επενέργεια» του στεκιού Ρωγμή της Ξάνθης, «Τρόμος και αθλιότητα του Τρίτου Ράιχ» του Μπ. Μπρεχτ. Μια ομάδα παιδιών - φοιτητών, με σκηνοθέτιδα την ...κυρία Μαρία όπως την αποκαλούσαν, άσχετα με το θέατρο μέχρι πολύ πρόσφατα, απέδωσαν τα μονόπρακτα του Μπρεχτ με άψογο και ιδιαίτερα καθηλωτικό τρόπο. Ο μονόλογος της "Εβραίας" ήταν συγκλονιστικός. Τόση ησυχία σε κάμπινγκ των φοιτητών δεν ξαναϋπήρξε!
Με τους συντρόφους από την Τουρκία πέρα από τις καθημερινές επαφές πραγματοποιήθηκε ένα κοινό γλέντι, αφού προηγήθηκαν εκατέρωθεν τοποθετήσεις για την πολιτική συγκυρία στην Ελλάδα και διεθνώς, και ένας ποδοσφαιρικό τουρνουά. Ένας αγώνας αλλιώτικος από τους άλλους μιας και ...εξέλιπε η αγωνία του σκορ και για το ποιος θα κερδίσει. Πότε με τις ομάδες χώρια, πότε μικτές, αποτελούμενες από μικρούς και μεγάλους, από άντρες και γυναίκες αυτό που κυριάρχησε ήταν ο χαβαλές ενώ τα συνθήματα της ...κερκίδας αφορούσαν τη φιλία των λαών! Τα περισσότερα γκολ μπήκαν χάρη στη συντροφική ευγένεια των ομάδων που άφηναν τους γκολτζήδες αφύλακτους!

Η πιο δύσκολη μέρα ήταν η τελευταία, αυτή της Κυριακής, όπου η δυνατή νεροποντή πλημμύρισε το κάμπινγκ και οι περισσότερες σκηνές ήταν πια ακατάλληλες για διαμονή. Πολλοί από τους συμμετέχοντες φιλοξενήθηκαν από τους Τούρκους συντρόφους, άλλοι σε άλλους χώρους το κάμπινγκ.

Συνολικά λοιπόν όλα καλά. Την πολιτική και πιο σοβαρή αποτίμηση του κάμπινγκ την αφήνουμε στις Αγωνιστικές Κινήσεις και στη Μαθητική Αντίσταση. Του χρόνου πάλι κι ...ας χιονίσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com