...................

3 Ιουλ 2018

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: πλεονάζει το θράσος, απουσιάζει η τσίπα

Τι άλλο μπορεί να πει κανείς για την ανακοίνωση της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ-ΣΥΝΕΚ (“Για την πρόταση μομφής της ΔΑΚΕ”) που στάλθηκε στα mail των σχολείων, σχετικά με την πρόταση μομφής στο Γραμματέα του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας για απεργοσπασία. Κωδικά θα επισημάνουμε κάποια ζητήματα και θα επανέλθουμε με μια συνολικότερη τοποθέτηση για την κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα των καθηγητών της περιοχής και ειδικότερα στο ΔΣ του σωματείου.

Γράφουν ότι ο κλάδος “σύρεται” σε γενικές συνελεύσεις, απεργίες, κινητοποιήσεις... Προσπερνάμε την εικόνα που εμφανίζει τους καθηγητές να μην παίρνουν ανάσα με τον κινηματικό οργασμό (!) ενώ στην πραγματικότητα έχει επικρατήσει σιγή νεκροταφείου, και ρωτάμε ποιος τον σέρνει και σε τι;;;

Δεν υπάρχει απόφαση τα τελευταία τρία χρόνια τόσο στο ΔΣ της ΟΛΜΕ όσο και στο τοπικό ΔΣ της ΕΛΜΕΚ που να μην υποστηρίχθηκε και ψηφίστηκε από κοινού από ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ (ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ). Μ' άλλα λόγια όλες οι ντουφεκιές που οι συγκεκριμένες παρατάξεις

εξουσιοδότησαν την ΑΔΕΔΥ να υλοποιεί, ήταν με τη δική τους στήριξη και ψήφο. ΜΑΖΙ και οι δυο δεν βρήκαν έναν μα έναν λόγο, αιτία, πρόβλημα ώστε ο κλάδος να κινητοποιηθεί. Άλλωστε αρκεί να δει κανείς τα πολιτικά πλαίσια των εισηγήσεων της ΟΛΜΕ που μαζί ψηφίζουν και αναπαράγουν το αφήγημα Τσίπρα περί “success story”.

Την απόφαση για απεργία με την ΑΔΕΔΥ στις 30/5 τα χέρια των μελών της ΔΑΚΕ και της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ μαζί σηκώθηκαν για να τη ψηφίσουν και μετά δείχνουν ως ενόχους τον κόσμο της εκπαίδευσης που δεν απεργεί και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις.

Καλούσαν τους συναδέλφους σε συμμετοχή στην απεργία της 30/5 με ανακοίνωση που στάλθηκε στα σχολεία και στα ΜΜΕ, την υπογράφουν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του ΔΣ, και ο μεν τελευταίος δεν απεργεί, ο πρώτος κάνει “εικονική” απεργία συμμετέχοντας στις εξετάσεις του σχολείου του (!) όπως και άλλα μέλη του ΔΣ.

ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ... Αυτή είναι η κατάληξη του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Του συνδικαλισμού της υποταγής και της ήττας. Γιατί το βαθύτερο κίνητρό τους είναι να διαφυλάξουν τον ρόλο που τους έχει ανατεθεί. Αυτό του φρουρού της αδράνειας του κλάδου. Του εξευτελισμού της απεργίας, της διαδήλωσης, συνολικά του αγώνα και της πάλης σαν επετειακές άσφαιρες ντουφεκιές. Του πνιξίματος κάθε αγωνιστικής απόπειρας που επιχειρεί να απαντήσει στην κυβερνητική επίθεση.

Αυτός είναι ο κατήφορος που έχουν πάρει. Ένοχοι και ανεύθυνοι οι απεργοί και οι διαδηλωτές γιατί είναι ...λίγοι. Αθώοι οι απεργοσπάστες που τάχα νοιάζονται για μαζικούς αγώνες ενάντια στην κυβέρνηση που στηρίζουν. Θρασίμια!!!!

Τους καταγγείλαμε και παλιότερα στη ΓΣ ότι δεν απεργούν και δεν ντρέπονται και εισπράξαμε ύβρεις και χυδαιότητες. Δεν μπορούν να κρύβουν πίσω από το τυπικό της διαδικασίας μομφής- όπως προβλέπεται από το καταστατικό της ΕΛΜΕ- την ουσία της απεργοσπασίας και του κηρύγματος απαξίωσης των αγώνων του κλάδου -με έπαρση μάλιστα- σαν γραφικότητες και επαναστατική γυμναστική.

Τέλος είμαστε σίγουροι οτι η μομφή δεν πρόκειται να χαλάσει τη συνεργασία των πρώην νυν και επόμενων(;) κυβερνητικών συνδικαλιστών στο ΔΣ. Μια τριετία μια χαρά τα βρίσκουν και μοιράζουν τα αξιώματα στο προεδρείο. Οι φασαρίες τους δεν αφορούν τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου, αλλά είτε παραπέμπουν στο γενικότερο πολιτικό σκηνικό, είτε αφορούν τη διοίκηση και τις θέσεις τους. Άλλωστε έχουμε εκλογές για αιρετούς τη νέα σχολική χρονιά.

Κλείνουμε δηλώνοντας ότι καταγγέλλουμε την απεργοσπασία και όλο το κλίμα εκφυλισμού που έχει επικρατήσει. Ξέρουμε βέβαια ότι πραγματική μομφή σ' αυτά τα φαινόμενα, είναι το σπάσιμο της αδράνειας του κλάδου, βάζοντας στην άκρη τους κήρυκες της υποταγής, βαδίζοντας το δρόμο της αντίστασης και πάλης. Το ραντεβού το Σεπτέμβρη να μη βρει τον κλάδο θεατή των αρνητικών εξελίξεων αλλά ενεργό υπερασπιστή των δικαιωμάτων του.

http://aristerastikarditsa.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com