...................

6 Ιουλ 2018

Άμεση απελευθέρωση του Τουργκούτ Καγιά - ψηφίσματα και κινήσεις αλληλεγγύης

Ο Τουργκούτ Καγιά βρίσκεται ήδη στην 36η μέρα απεργίας πείνας στις φυλακές του Κορυδαλλού. Στην ανακοίνωση - γνωμάτευση της γιατρού Ολ. Κοσμοπούλου (εδώ) που τον επισκέφτηκε φαίνεται ξεκάθαρα ότι η κατάσταση της υγείας του είναι σε κρίσιμο στάδιο. Ο ίδιος δεν υποχωρεί παρά τις σχετικές "συμβουλές" που του γίνονται μέσω του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη σε προηγούμενες αναρτήσεις μας έχουμε αναφέρει τις κινητοποιήσεις και τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στα πλαίσια της αλληλεγγύης και της απαίτησης να μην εκδοθεί ο αγωνιστής στην Τουρκία αλλά και να αφεθεί ελεύθερος. (δείτε εδώ: Τουργκούτ Καγιά)

Μέχρι τώρα έχουν βγει ψηφίσματα από οργανώσεις της Αριστεράς, φοιτητικούς συλλόγους και σωματεία. Η Λαϊκή Αντίσταση - ΑΑΣ, οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ ΤΕΙ, οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για να βγουν κι άλλα ψηφίσματα. Τα περισσότερα έχουν σταλεί και δημοσιοποιηθεί και στο μπλογκ μας. Πρωτοβουλία αναλαμβάνει ενόψει των αντιπολεμικών κινητοποιήσεων της Τετάρτης 11/7 και το ΚΚΕ(μ-λ).

Παράλληλα έχει ξεκινήσει μια διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών κάτω από το ψήφισμα που ακολουθεί. Στόχος είναι να διαδοθεί παντού και να προταθεί σε κάθε δημοκράτη, αριστερό, σε κάθε άνθρωπο που κατανοεί τους λόγους για τους οποίους κρατείται ο Τουργκούτ Καγιά, όπως και οι άλλοι 9 Τούρκοι αγωνιστές, στις φυλακές να υπογράψει το κείμενο έκκληση για την απελευθέρωσή του. Ήδη με αφορμή του εκεί Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 120 υπογραφές τις οποίες προφανώς δεν θα δημοσιοποιήσουμε εδώ αλλά είναι στη διάθεση όποιου θέλει να τις αξιοποιήσει.

Το ψήφισμα που υπογράφηκε είναι το εξής:

Να μην εκδοθεί ο Tούρκος αγωνιστής Τουργκούτ Καγιά!

Στις 30 Μαΐου, ο Άρειος Πάγος ανακοίνωσε την απόφασή του υπέρ της έκδοσης στην Τουρκία του Τουργκούτ Καγιά (Τ.Κ.). Ο τούρκος αγωνιστής Τ.Κ., δημοσιογράφος στο επάγγελμα, είναι γνωστός στη χώρα του για τους αγώνες του για δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα. Γι’ αυτό άλλωστε αντιμετώπιζε από τα φοιτητικά του χρόνια διώξεις και φυλακίσεις από το τουρκικό κράτος.

Φέτος τον Φλεβάρη ο ΤΚ συνελήφθηκε από τις ελληνικές αρχές και με την απόφαση του Αρείου Πάγου θα εκδοθεί στην Τουρκία, καταδικασμένος πλέον ως τρομοκράτης επειδή εκφράζει τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι απόψεις του (όπως και άλλων αγωνιστών που διώκονται κατά καιρούς) είναι αυτές που θέλει το τούρκικο κράτος να φιμώσει. Γι’ αυτό αν εκδοθεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με νέες διώξεις και βασανιστήρια.

Ο ΤΚ από τις 31 Μαΐου έχει ξεκινήσει απεργία πείνας ενάντια σε αυτήν την άδικη και αντιδημοκρατική απόφαση για την έκδοσή του, ενώ παράλληλα απαιτεί πολιτικό άσυλο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι συνυπεύθυνη για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση με τον ΤΚ. Γιατί –όπως και οι προκάτοχοι της- εφαρμόζει την πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Έτσι, εντείνει παράλληλα την κρατική τρομοκρατία, την καταστολή κινητοποιήσεων, αλλά και το καθεστώς διώξεων. Σε αυτό το πλαίσιο (της αντιμετώπισης δηλαδή του «εχθρού-λαού») η ελληνική αστική τάξη βρίσκεται σε πλήρη σύμπνοια και σε αγαστή συνεργασία με το τούρκικο κράτος. Γεγονός που αναδεικνύεται και στην περίπτωση του ΤΚ, αλλά έχει αποδειχτεί και διαχρονικά.

Είναι καθήκον κάθε προοδευτικού και δημοκρατικού ανθρώπου να καταδικάσει την απόφαση αυτή του Αρείου Πάγου. Σαν Σύλλογος οφείλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον ΤΚ και να απαιτήσουμε την μη έκδοσή του, την απελευθέρωσή του και τη χορήγηση πολιτικού ασύλου σε αυτόν.
  • Όχι στην έκδοση του ΤΚ στην Τουρκία
  • Άμεση χορήγηση πολιτικού ασύλου στον ΤΚ
  • Άμεση απελευθέρωσή του
  • Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com