...................

11 Ιουλ 2018

Χανιά: Καμπάνια αλληλεγγύης στον αγωνιστή Τουργκούτ Καγιά!

Με πανό στο κέντρο της πόλης, με ανακοινώσεις σε στάσεις λεωφορείων και ανακοινώσεις τύπου, η Πρωτοβουλία Αντίστασης υλοποιεί αποφασιστικά την καμπάνια αλληλεγγύης στον Τούρκο αγωνιστή Τουργκούτ Καγιά.

Ο απεργός πείνας Τουργκούτ Καγιά απειλείται με απέλαση στη Τουρκία με βάση τα παζάρια της Ελληνικής και της Τουρκικής κυβέρνησης που εξελίσσονται συνεχώς, σε βάρος των Τούρκων αγωνιστών της Ειρήνης και του δίκιου. Ο αντιδραστικός ανταγωνισμός των δυο αστικών τάξεων που απειλεί την Ειρήνη ανάμεσα στις δυο χώρες και τους λαούς τους, δεν εμποδίζει αυτά τα παζαρέματα. Ο άγριος ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός στη περιοχή και η ιμπεριαλιστική εξάρτηση που βαθαίνει, γεννούν συνεχώς πολεμικούς κινδύνους.

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης σε προκήρυξη που μοίρασε μαζικά τη Τρίτη 10/7 στο κέντρο των Χανίων και με ανακοινώσεις από τηλεβόα, τόνισε ότι η αλληλεγγύη στον Τουργκουτ Καγιά είναι ανάγκη για το αντιπολεμικό κίνημα στον τόπο μας και υπηρετεί την ανάγκη συγκρότησης του Μετώπου πάλης των λαών . Η ίδια προκήρυξη θα μοιραστεί την Πέμπτη 12/7 στις 8.00μ.μ. στην πλατεία Αγοράς κατά τη διάρκεια της παρέμβασης της Πρωτοβουλίας Αντίστασης ενάντια στη Νατοϊκή Σύνοδο.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΥΡΓΚΟΥΤ ΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Να ελευθερωθεί και να του δοθεί πολιτικό άσυλο

Η ζωή του Τούρκου αγωνιστή Τουρκούτ Καγιά, που βρίσκεται 38 μέρες σε απεργία πείνας, είναι πλέον σε σοβαρό κίνδυνο.

Ο Τουργκούτ Καγιά με την απεργία πείνας αντιστέκεται στην απόφαση των Ελληνικών δικαστηρίων για έκδοσή του στην Τουρκία, όπου τον περιμένει η βαρβαρότητα των φυλακών και των βασανιστηρίων του Τουρκικού κράτους.

Η Ελληνική αστική τάξη και η κυβέρνηση στην περίπτωση των Τούρκων αγωνιστών αποδεικνύει, πως ο αντιδραστικός ανταγωνισμός της με την Τουρκική αστική τάξη παρότι γεννά ακόμη και πολεμικούς κινδύνους για τους λαούς, ωστόσο δεν καταργεί την αντιδραστική τους συνεργασία σε βάρος των λαϊκών αγωνιστών. Οι δυο αστικές τάξεις κοντράρονται αλλά ταυτόχρονα είναι σε συνεχή παζάρια στο πλαίσιο που επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές.

Για τις αστικές τάξεις και τον ιμπεριαλισμό, που σπέρνουν τη φτώχεια, τη δυστυχία και το φασισμό και θρέφουν τους πολεμικούς κινδύνους, η πάλη των λαών για την Ειρήνη και το δίκιο είναι ο μεγάλος τους εχθρός και βαφτίζεται τρομοκρατία. Ιδιαίτερα στις φυλακές της Τουρκίας, δεκαετίες τώρα, χιλιάδες αγωνιστές βιώνουν τη βαρβαρότητα του Τουρκικού φασιστικού κράτους και βαφτίζονται τρομοκράτες.

Ο λαός μας στον αγώνα του ενάντια στον πόλεμο, τις βάσεις και την εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια έχει ανάγκη τη φιλία και την αλληλεγγύη με τους γύρω λαούς. Η αλληλεγγύη μας στους Τούρκους αγωνιστές είναι κρίσιμο ζήτημα που δένει τα κινήματα και τη λαϊκή πάλη στις δύο χώρες ενάντια στις αστικές τάξεις που εκμεταλλεύονται και καταδυναστεύουν τους λαούς και υπηρετούν τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

Η κυβέρνηση προκλητικά βάζει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή του Τουργκούτ Καγιά και γενικότερα παζαρεύει σε βάρος των Τούρκων αγωνιστών με το Τουρκικό καθεστώς στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής τους εξάρτησης και της νατοϊκής συμμαχίας.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία στο πλαίσιο της πάλης τους ενάντια στην εκμετάλλευση , τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και το φασισμό, πρέπει να απαιτήσουν αποφασιστικά την ακύρωση της έκδοσης του αγωνιστή χωρίς καθυστερήσεις. Η έκδοση ή η παράταση της κωλυσιεργίας από την κυβέρνηση σημαίνει πλέον τη φυσική εξόντωση του αγωνιστή και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!

ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΟΛΕΜΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛIΣΜΟ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com