...................

2 Ιουλ 2018

Ξάνθη | "Τρόμος και αθλιότητα του Γ΄ Ράιχ" στη Ρωγμή από την θεατρική ομάδα "Επενέργεια"

Την πρώτη της παράσταση έδωσε την Παρασκευή 29 Ιούνη η θεατρική ομάδα "Επενέργεια", που συγκροτήθηκε μόλις πριν από δύο μήνες στα πλαίσια της λειτουργίας του αριστερού χώρου "Ρωγμή".

Παρουσιάστηκαν τρία μονόπρακτα από το σπονδυλωτό έργο "Τρόμος και αθλιότητα του Γ΄ Ράιχ" του Μπέρτολντ Μπρεχτ, και συγκεκριμένα τα μονόπρακτα "Ο Σταυρός με την κιμωλία", "Η Εβραία" και "Η καινούργια δουλειά".

Η επιλογή της ομάδας να ξεκινήσει με μια παράσταση στο χώρο της Ρωγμής, απλώς για "απόκτηση εμπειρίας", αποδείχθηκε πολύ μετριοπαθής, αφού το αποτέλεσμα της προσπάθειάς της ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες. Έτσι ο κόσμος που κατέκλυσε ασφυκτικά κάθε γωνιά του στεκιού έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος και καταχειροκρότησε τους συντελεστές της παράστασης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com