30 Ιουλ 2018

Ακραία φαινόμενα ή ακραία επικίνδυνες πολιτικές με ακραίο θράσος παράλληλα;

Ότι και να πει κάποιος για τη νέα τραγωδία του μόνιμα δοκιμαζόμενου λαού μας, είναι λίγο για να περιγράψει τον βουβό πόνο και την οργή απέναντι σε αυτούς που του ρημάζουν και του αφαιρούν τη ζωή. Μέσα σε έναν χρόνο, προλάβαμε να γίνουμε μάρτυρες του εγκλήματος στον Σαρωνικό με τους τόνους πετρελαίου που χύθηκαν, τις πλημμύρες στη Μάνδρα με απροσδιόριστο αριθμό νεκρών και φυσικά την εκατόμβη νεκρών από την πυρκαγιά τώρα.

Λίγες ώρες μετά, πάνω στις στάχτες των ανθρώπων και στο βιος που χάθηκαν, κυβέρνηση, αντιπολίτευση και οι απολογητές του συστήματος, τα ΜΜΕ, επιδίδονται σε ένα ξετσίπωτο αγώνα αλληλοκατηγορίας και αλληλοεπίρριψης ευθυνών. Αποκορύφωμα, οι ξεδιάντροπες και θρασείς δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών και αρχηγών σωμάτων ασφαλείας, που χωρίς ίχνος αυτοκριτικής δηλώνουν υπερήφανοι για το έργο τους, κατηγορώντας μάλιστα από πλευράς Καμένου τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής! Και δολοφόνοι και εριστικοί!

Το έργο ξαναπαιγμένο, όλες οι κυβερνήσεις όπως και αυτή, θέλοντας να κρύψουν την εγκληματική αδιαφορία για τα μέτρα προστασίας και πρόληψης, μιλούν για ''ακραία φαινόμενα'' (γραφικότητα πλέον) και για ασύμμετρες απειλές.

Η πραγματικότητα όμως είναι αδύνατο να κρυφτεί. Το αστικό κράτος και οι ξένοι προστάτες, που έχουν εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση απέναντι στον κόσμο της δουλειάς, που πρώτο τους μέλημα είναι η χώρα να είναι ''ελκυστική στις επενδύσεις'', που αμελούν για τα μέτρα προστασίας απέναντι στα φυσικά φαινόμενα, που κάνουν μπίζνες πάνω στις καταπατήσεις δασών και ρεμάτων, που ενισχύουν την ασυδοσία των επενδυτών, που δίνουν αέρα στα πανιά των εμπρηστών, αυτοί είναι οι κύριοι ΕΝΟΧΟΙ. Το πως έχει διαμορφωθεί αυτή η πόλη, αυτή η χώρα, έχει να κάνει με τα σχέδια που καταστρώνουν και υλοποιούν οι ντόπιοι και ξένοι δυνάστες του λαού μας. Μια χώρα απροστάτευτη από τις καταστροφές, όπου ενώ είναι η 2η(!!!) χώρα σε δαπάνες στο ΝΑΤΟ, κόβει τα κονδύλια και τις χρηματοδοτήσεις στα αντιπυρικά-αντιπλημμυρικά έργα. Μια χώρα που προσελκύει επενδύσεις ληστρικού χαρακτήρα, οι οποίες και επιβλαβείς στο περιβάλλον είναι και συνοδευόμενες με μισθούς πείνας για την εργατιά. Μια χώρα φτωχών, όπου ο κάθε μήνας που έρχεται για τον εργαζόμενο κόσμο θα είναι ερωτηματικό. Μια χώρα ορμητήριο, με βάσεις και πυρηνικά, έτοιμη να συμβάλλει όποτε χρειαστεί στα αιματηρά σχέδια των Αμερικανονατοϊκών.

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους πληγέντες και στις οικογένειες των θυμάτων. Χαιρετίζουμε την αλληλεγγύη του επέδειξε ο περήφανος αυτός λαός, που όμως πιστεύουμε ότι τα πραγματικά της χαρακτηριστικά και την αληθινή της υπόσταση θα την πάρει όταν η οργή, ο θυμός μετατραπούν σε οργανωμένους αγώνες,σε συνειδητή πάλη για την αποκατάσταση των ζημιών, τις αποζημιώσεις στα θύματα, την ανάληψη του συνόλου των ευθυνών από την κυβέρνηση και το κράτος. Απέναντι στο σύστημα αυτό της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης, της εξαθλίωσης, ο λαός πρέπει να προβάλλει τις απαιτούμενες αντιστάσεις και διεκδικήσεις, γιατί η συνέχεια που μας ετοιμάζουν είναι ακόμα πιο βάρβαρη.

Γ.Π.

https://protovouliantistasis.blogspot.com/2018/07/blog-post_27.html

2 σχόλια:

  1. καλείτε το...προλεταριάτο στο ΜΑΤΙ να οργανωθεί σε αγώνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/8/18, 2:49 π.μ.

    Η πρωτοβουλία Αντίστασης καλεί τον λαό να οργανωθεί και να διεκδικήσει την αποκατάσταση των ζημιών, αποζημιώσεις κλπ. Διαφωνεις σε κάτι;;
    Δ.Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com