...................

8 Ιουλ 2018

Να σώσουμε τη ζωή και την ελευθερία του Τουργκούτ Καγιά!

Συντάκτης: Δημήτρης Παυλίδης* (ΕφΣυν)

O υπό έκδοση Τούρκος αγωνιστής-απεργός πείνας Τουργκούτ Καγιά βρίσκεται μπροστά σε σοβαρή απειλή! Υστερα από 37 ημέρες απεργίας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού με κίνδυνο η υγεία του να υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες.

Οι συλλογικές εκπροσωπήσεις της ιατρικής κοινότητας θα πρέπει να παρέμβουν αμέσως επισημαίνοντας τον κίνδυνο που διατρέχει!

Πρέπει να ακουστεί το κίνημα αλληλεγγύης που έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη, διεξάγοντας διαμαρτυρίες μπροστά στις ελληνικές διπλωματικές αποστολές.

Στην Ελλάδα έχει εκφραστεί με αναρίθμητα ψηφίσματα και διαβήματα συνδικάτων, κοινωνικών φορέων και πολιτικών κομμάτων.

Στη Θεσσαλονίκη, το περασμένο Σαββατοκύριακο, εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας και επαγγέλματος, στο πλαίσιο του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ υπέγραψαν έκκληση για τη δικαίωσή του.

Ο Τουργκούτ Καγιά διώκεται από το δικαστικό και αστυνομικό σύστημα στην Τουρκία για τις ιδέες του και τη δράση του για μια κοινωνία ισότητας και αληθινής δημοκρατίας.

Δημοσιογράφος, ιστορικός και αγωνιστής στα κινήματα αντίστασης ενάντια στον φασισμό και την εθνική καταπίεση, δικάστηκε, καταδικάστηκε, φυλακίστηκε και βασανίστηκε με κατασκευασμένες κατηγορίες.

Πέρασε από τις τρομερές φυλακές τύπου F. Στη γειτονική χώρα οι κρατικές αρχές, ανεξάρτητα από κυβερνήσεις, διεξάγουν επί δεκαετίες έναν απηνή διωγμό ενάντια στο κομμουνιστικό κίνημα, χρησιμοποιώντας τις πιο βάρβαρες και απεχθείς μεθόδους.

Αυτόν τον διωγμό τον έχουν επεκτείνει και στην Ευρώπη, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την τρομοκρατία και αξιοποιώντας διμερείς και πολυμερείς δικαστικές και αστυνομικές συμφωνίες.

Οχι λίγες φορές, ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν αποδεχθεί τις απαιτήσεις της τουρκικής κυβέρνησης και τις προσχηματικές δικογραφίες που στέλνουν οι χειραγωγούμενες δικαστικές αρχές. Η δίκη ενάντια στους δέκα κομμουνιστές-στελέχη της Συνομοσπονδίας Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη (ΑΤΙΚ) στο Μόναχο είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Το ίδιο και οι διώξεις και φυλακίσεις που αντιμετωπίζουν στη χώρα μας αγωνιστές αυτόν τον καιρό με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.

Ο Τουργκούτ Καγιά με την απαράδεκτη απόφαση του Αρείου Πάγου υπέρ της έκδοσής του στην Τουρκία κινδυνεύει να γίνει επίδικο διεθνών και εσωτερικών πιέσεων και εκβιασμών στο πλαίσιο των ελληνοτουρκικών διακρατικών σχέσεων σε μια πολύ επικίνδυνη περίοδο.

Το ελληνικό δημοκρατικό κίνημα αλληλεγγύης και όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι οφείλουν να κινητοποιηθούν.

Οι Τούρκοι κομμουνιστές έχουν υπερασπιστεί σθεναρά και με ανυπολόγιστο κόστος τη φιλία και την ειρήνη μεταξύ των δύο λαών.

Παλεύουν ακατάπαυστα ενάντια στους υποκινητές των πολέμων και των κάθε είδους επεμβάσεων, πριν από όλα ενάντια στις παράνομες επεμβάσεις της Τουρκίας, σήμερα στη Συρία και στο Ιράκ και παλαιότερα στην Κύπρο.

Ο Τουργκούτ Καγιά, οι Τούρκοι κομμουνιστές και κάθε διωκόμενος αριστερός και δημοκράτης από τη γειτονική χώρα είναι γέφυρες ενότητας με τον τουρκικό λαό και όχι ανεπιθύμητα εμπόδια σε φιλοπόλεμες και εθνικιστικές πολιτικές!

Πρέπει να δικαιωθεί ο αγώνας που διεξάγει, να νιώσει ασφαλής και να του δοθεί πολιτικό άσυλο!

*στέλεχος του ΚΚΕ(μ-λ)

!To KKE(μ-λ) καλεί όλους τους αγωνιστές, όλες τις συλλογικότητες που αντιλαμβάνονται τη σημασία του γεγονότος, σε αναβάθμιση των ενεργειών αλληλεγγύης μέσω κινητοποιήσεων, ψηφισμάτων, υπογραφών κ.ο.κ. Για τον λόγο αυτό, με την ευκαιρία της συνάντησης όλων στις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις της Τετάρτης 11 Ιούλη, προτείνει να αποφασιστεί κοινή, πλατιά, μαζική κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την Πέμπτη 12 ή την Παρασκευή 13 Ιούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com