25 Ιουλ 2018

Οι διαχρονικές πολιτικές των κυβερνήσεων φέρνουν «ασύμμετρες» καταστροφές.

25 Ιούλη 2018

Για μια ακόμη φορά η Αττική καίγεται! Για μια φορά μετράμε νεκρούς, τραυματίες και μεγάλο αριθμό αγνοουμένων. Για μια ακόμη φορά εξαφανίζονται μέσα σε μερικές ώρες περιουσίες και τεράστιες κατάφυτες εκτάσεις. Η χώρα ξαναζεί την καταστροφή της πυρκαγιάς, ζει μια ακόμη φρίκη λίγους μήνες μετά τις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας.
Στα αποκαΐδια της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής κυβέρνηση και αντιπολίτευση αλληλοκατηγορούνται για τον επιμερισμό των ευθυνών. Ποντάρουν στην απελπισία και την αγανάκτηση των πυρόπληκτων για μικροκομματικά οφέλη. Από τη μεριά τους τα Μέσα Ενημέρωσης δίνουν τον δικό τους αγώνα ακροαματικότητας. Εμπορεύονται τη δυστυχία και τον πόνο, τροφοδοτώντας σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους και το πολιτικό παιχνίδι.
Η κυβέρνηση καταφεύγει στη θεωρεία των «ασύμμετρων φαινομένων», όπως οι προηγούμενες εφεύρισκαν στις ακραίες συνθήκες, για να κρύψουν την κοινή τους αδιαφορία για την πρόληψη και προστασία του λαού από τις φυσικές απειλές.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις δίνουν προτεραιότητα σε «επενδύσεις» φιλικές με την κερδοφορία και αμελούν για κονδύλια που σχετίζονται με τη θωράκιση της κοινωνίας από τις απειλές των φυσικών φαινομένων. Σπέρνουν το μικροκομματικό ρουσφέτι σε οικονομικά συμφέροντα και για εκλογική πελατεία, συντηρώντας και διογκώνοντας την άναρχη δόμηση, ανεχόμενες την καταπάτηση δασών και δημόσιων εκτάσεων, την οικοπεδοποίηση των ρεμάτων. Και θερίζουν το μόχθο, τις περιουσίες, και τις ζωές των ανθρώπων.
Απέναντι στην καταστροφική πολύνεκρη πυρκαγιά που έπληξε την Αττική η θλίψη και αγανάκτηση πρέπει να μετατραπεί σε συνειδητό πολιτικό αγώνα, ώστε κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμοι να αναλάβουν την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, την αποζημίωση των θυμάτων της καταστροφής, μακριά από τους αετονύχηδες «μεσάζοντες» και της οχύρωσης της πόλης, των υποδομών προστασίας και αντιμετώπισης επικίνδυνων φαινομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com