...................

13 Ιουλ 2018

Η φοβερή ιδέα της κυρίας Μπακογιάννη και η φωνή του Κυρίου της

Ορισμένοι αναρωτήθηκαν για την απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του Ερντογάν προχθές. Η ίδια, πριν ταξιδέψει, δικαιολόγησε την απόφασή της με την ανάγκη να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας με την Άγκυρα. Επιστρέφοντας μας έδωσε να καταλάβουμε καλά πως μένουν ανοικτοί οι δίαυλοι και γιατί ταξίδεψε εκεί. Και τι εννοούσε όταν δήλωνε “Όλες οι προσπάθειες που καταβάλλουμε, έχουν ως στόχο την απελευθέρωση των δύο αξιωματικών τώρα και όχι όταν γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης”.

Πρότεινε λοιπόν να ανταλλάξει η κυβέρνηση τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς με εννέα Τούρκους και Κούρδους κομμουνιστές! Τους οποίους η Μπακογιάννη και ο Ερντογάν θεωρούν τρομοκράτες!

Κάτι μας λέει πως αυτήν την φοβερή (στην κυριολεξία) πρόταση δεν την κατέβασε από μόνη της η Ντόρα στην διάρκεια του ταξιδιού της. Κάποια άλλη -υπερατλαντική- πλευρά, που επιχειρεί από καιρό να διαμεσολαβήσει ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα έριξε την ιδέα!

Σε κάθε περίπτωση πάντως η παρέμβαση Μπακογιάννη δικαιώνει όσους φοβούνται πως τόσο καιρό στο παρασκήνιο μπορεί να γίνονται παζάρια με τα κεφάλια των Τούρκων αγωνιστών. Γι' αυτό η απάντηση που πρέπει να δοθεί σε αυτές τις απαράδεκτες προτάσεις τόσο προς την Μπακογιάννη όσο και προς την κυβέρνηση είναι μία και πρέπει να είναι βροντερή!

Κάτω τα χέρια από τους Τούρκους αγωνιστές! 

Το δημοκρατικό κίνημα αλληλεγγύης θα τους υπερασπιστεί και ο λαός μας δεν θα επιτρέψει να δοθούν πεσκέσι στο φασιστικό καθεστώς!

π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com