...................

2 Ιουλ 2018

Ηγουμενίτσα: εκδήλωση της Ομάδας Πρωτοβουλίας Θεσπρωτίας Ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων

Η παρακάτω ανακοίνωση είναι το δελτίο τύπου της Ομάδας Πρωτοβουλίας Θεσπρωτίας ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Στην ομάδα συμμετέχει η ΛΑ - ΑΑΣ και στην αρκετά επιτυχημένη εκδήλωση, τοποθετήθηκε γύρω από το ζήτημα της αναγκαίοτητας μαζικού αγώνα σαν απάντηση στην κατεύθυνση του αντιδραστικού μπλοκ, με την δική της ξεχωριστή άποψη.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 29-6-2018, στην κεντρική πλατεία της Ηγουμενίτσας, η εκδήλωση που οργάνωσε η Ομάδα Πρωτοβουλίας Θεσπρωτίας Ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Στην εκδήλωση μίλησαν από πλευράς επιστημόνων, ο κ. Θωμάς Φώτσης, ομότιμος Χημικός Μηχανικός, που ανέπτυξε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της έρευνας & εξόρυξης υδρογονανθράκων σε τοπικό επίπεδο και o κ. Σαράντης Δημητριάδης, ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας ΑΠΘ, που τόνισε την ασυμβατότητα των εξορύξεων με τη φυσιογνωμία της Ηπείρου.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Θεσπρωτίας έκρουσαν το κώδωνα του κινδύνου για τις δυσμενείς συνέπειες που θα έχουν οι εξορύξεις, τόσο στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών όσο και στις υφιστάμενες δραστηριότητες (πρωτογενή τομέα, τουρισμό), ενώ έγινε αναφορά και στις πολεμικές εντάσεις που μπορεί να ενσκύψουν στη χώρα μας. Αναφορά έγινε και στην επικινδυνότητα των εξορύξεων, ενώ παρουσιάστηκαν video από ανεπτυγμένες χώρες, όπου ακόμα και εκεί που οι περιβαλλοντικοί όροι τηρούνται, η πράξη έδειξε ότι και ζημιά στο φυσικό περιβάλλον έγινε και ατυχήματα προέκυψαν. Ειδική μνεία έγινε και στην πλέον επικίνδυνη μέθοδο fracking, η οποία δεν έχει αποκλειστεί με νομοθετική ρύθμιση. Επισημάνθηκε τέλος ότι οι συνέπειες αυτές, επ ουδενί δεν αντισταθμίζονται, από τα όποια «οφέλη» υπόσχονται οι εταιρείες και η κυβέρνηση. Ακόμα καταγγέλθηκε η στάση των κυβερνήσεων, τόσο της προηγούμενης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όσο και της τωρινής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υπέγραψαν τις ληστρικές συμβάσεις αλλά και η στάση των δημοτικών αρχών που και στους 3 δήμους της Θεσπρωτίας έδωσαν τις άδειες στις πολυεθνικές-αρπακτικά.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Θεσπρωτίας κάλεσαν τους πολίτες να οργανωθούν και να αντισταθούν στο σχεδιαζόμενο έγκλημα με τη δημιουργία ενός Πανθεσπρωτικού, Πανηπειρωτικού, μαζικού ακηδεμόνευτου κινήματος ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων σε Θεσπρωτία, Ήπειρο και Ιόνιο.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι Πρωτοβουλίες Άρτας και Ιωαννίνων, ενώ τοποθετήθηκαν και συλλογικότητες και πολίτες.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Θεσπρωτίας Ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων κατά το άνοιγμα της εκδήλωσης απεύθυνε χαιρετισμό και εξέφρασε την αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των Κερκυραίων ενάντια στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης.

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ


Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6972272601,6975911575,6936979859,6945684556,6946495815
Email : thesp.enantia@gmail.com
ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com