18 Ιουλ 2018

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση αλληλεγγύης στον Τουργκούτ Καγιά

Στο Άγαλμα του Βενιζέλου και στην συμβολή των οδών Εγνατίας και Αριστοτέλους πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 17 Ιουλίου μαζική παρέμβαση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας, Τουργκούτ Καγιά.

Μέλη αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων αλληλεγγύης με προκήρυξη και τηλεβόα ενημέρωσαν τους Θεσσαλονικείς για την περιπέτεια του αγωνιστή, ιστορικού και δημοσιογράφου και απαίτησαν να σταματήσει κάθε διαδικασία έκδοσης του στην Τουρκία.

Κατήγγειλαν τις προτάσεις Μπακογιάννη να δοθούν οι Τούρκοι αγωνιστές και κομμουνιστές πεσκέσι στον φασισμό καθώς και την απαράδεκτη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που τον κρατά όμηρο. Απαίτησαν να του δοθεί άμεσα πολιτικό άσυλο. Στην παρέμβαση με ξεχωριστό πανό συμμετείχε η ΟΚΔΕ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com