...................

14 Ιουλ 2018

Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο (Αγία Όλγα) | Με τους εργαζόμενους ή την εργοδοσία; Ποιός είναι με ποιόν;

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Με τους εργαζόμενους ή την εργοδοσία; Ποιός είναι με ποιόν;
  • Όταν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά αμφισβητείται-καταργείται έμπρακτα, με την απειλή της απόλυσης για τους χιλιάδες συμβασιούχους και επικουρικούς συναδέλφους μας να κρέμεται μόνιμα πάνω από τα κεφάλια τους.
  • Όταν το δικαίωμα του λαού στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη χτυπιέται και τα νοσοκομεία βρίσκονται σε κατάσταση διάλυσης.
  • Όταν οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται δραματικά καθιστώντας τη ζωή μας ακόμη πιο δύσκολη κι επιχειρείται να περάσει η κακόφημη αξιολόγηση-πειθάρχηση.
  • Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (όπως και η προηγούμενη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) ψηφίζει μνημόνια, υπογράφει συμφωνίες ακόμη μεγαλύτερης υποθήκευσης της ζωής μας στους λεγόμενους «δανειστές» και ξεπουλήματος ότι έχει απομείνει σε αυτή τη χώρα.
Τότε μόνο η έννοια του συνδικαλισμού αποκτά αξία, όταν υπερασπίζεται κι εκφράζει τους εργαζόμενους. Για μας ο συνδικαλιστής είναι κομμάτι των εργαζομένων. Τις αγωνίες τους πρέπει να αφουγκράζεται, για τα συμφέροντά τους πρέπει να παλεύει, να πρωτοστατεί στη μαζική υπεράσπιση αυτών των συμφερόντων, να δίνει λόγο σε αυτούς. Δεν πρέπει να έχει καμιά σχέση και να είναι απέναντι στη διοίκηση και την εργοδοσία, να μην έχει καμία σχέση με την υπεράσπιση της “νομιμότητας” που επιβάλλουν κυβερνήσεις, διοικήσεις κι εργοδότες. Κάθε άλλη στάση λειτουργεί ενάντια στους εργαζόμενους και προς όφελος αυτών που κάνουν τα πάντα για να πάρουν πίσω τις κατακτήσεις μας.

Ενώ λοιπόν συμβαίνουν όλα όσα αναφέρουμε στην αρχή κι ετοιμάζονται ακόμη χειρότερα, κι ενώ η ΠΟΕΔΗΝ είναι ανέκαθεν εχθρική στους αγώνες των εργαζόμενων των νοσοκομείων φτάνοντας στα σημερινά καραγκιοζιλίκια στο Υπουργείο Υγείας μετατρέποντας την Ομοσπονδία μας σε παράρτημα της δεξιάς αντιπολίτευσης σε μια εξίσου δεξιά πολιτική, και ενώ η πλειοψηφία του σωματείου μας αδρανεί πλήρως απέναντι σε όσα αντεργατικά συμβαίνουν, ο συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ-μέλος της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ Γιάννης Λαζαρίδης θεώρησε πρωτεύον να υπερασπιστεί τη «νομιμότητα», ζητώντας τη σύλληψη δύο “φουκαράδων” μεταναστών διανομέων διαφημιστικών για αποκλειστικές νοσοκόμες. Όταν η εκπρόσωπος της Ταξικής Πορείας στο ΔΣ του Σωματείου μας αντέδρασε, έσπευσε να της κάνει αναφορά στη διοίκηση για …παρακώλυση σύλληψης! Παράλληλα προσπάθησε να στρέψει το προσωπικό ασφαλείας ενάντιά της, την ώρα που - αυτός ο υπερασπιστής κατά τα άλλα της “νομιμότητας” και των εργαζομένων - γνώριζε ότι η κράτηση αυτών των ανθρώπων από το συγκεκριμένο προσωπικό θα μπορούσε να θεωρηθεί παράνομη και να τους οδηγήσει σε σοβαρές περιπέτειες θέτοντας έτσι σε αμφισβήτηση ακόμη και τη δουλειά τους!

Αλήθεια, τι έχει να μας πει η ΠΑΣΚΕ για τις εταιρείες που κάνουν πάρτυ στα νοσοκομεία, για τα συνέδρια που διοργανώνουν, για τα διαφημιστικά τους που φιγουράρουν σ’ όλα τα ταμπλώ και του νοσοκομείου μας, για τους εργολάβους που ξεκοκαλίζουν δημόσιο χρήμα ξεζουμίζοντας εργαζόμενους; Το χούι όμως της εξουσίας δεν ξεχνιέται. Πράγματι άξιος ο μισθός του «συναδέλφου», ως εκπροσώπου της εργοδοσίας και υπερασπιστή μιας “νομιμότητας” που στρέφεται ενάντια σε εργαζόμενους είτε είναι του νοσοκομείου μας είτε όχι! Ο καθένας διαλέγει πλευρά και κρίνεται.

Για μας, στόχος κάθε πραγματικού συνδικαλιστή, όλων των εργαζόμενων, πρέπει να είναι η πάλη για το δικαίωμα στη δουλειά όλων όσων την έχουν ανάγκη, η υπεράσπιση των εργασιακών μας σχέσεων και του δικαιώματος ντόπιων και μεταναστών, όλου του λαού, σε πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. Όχι η διαίρεση των εργαζόμενων σε εκτός και εντός, ούτε ο ρατσισμός, που προκαλεί αντιπαλότητες μεταξύ των θυμάτων της ενιαίας αντιλαϊκής πολιτικής προς όφελος του θύτη!

Τα νοσοκομεία είναι χώροι περίθαλψης και όχι αστυνόμευσης και καταστολής!

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com