...................

11 Ιουλ 2018

Συγκέντρωση/συζήτηση της ΛΑ - ΑΑΣ στην Αθήνα

Με θέμα τις συμφωνίες Ελλάδας - ΠΓΔΜ και του Eurogroup πραγματοποίησε εκδήλωση συζήτηση στην πλ. Αυδή στο Μεταξουργείο η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία. Η συζήτηση ξεκίνησε με την εισήγηση της Γραμματείας από τους σ. Γιάννη Βάρλα και Ηλία Μανδελενάκη και συνεχίστηκε με συζήτηση όπου ακούστηκαν οι προβληματισμοί των οργανώσεων και των αγωνιστών που συμμετέχουν στη ΛΑ-ΑΑΣ αλλά και συναγωνιστών που δεν ανήκουν σε αυτή.

Εκφράστηκαν οι διαφορετικές οπτικές σ' ένα κλίμα συντροφικό και συναγωνιστικό  όπως εκφράστηκαν και οι συμφωνίες. Σημαντικός ήταν ο προβληματισμός για το πως πρέπει και μπορεί να παρέμβει η Αριστερά, με όλα της τα προβλήματα, αλλά και πιο ιδιαίτερα η ΛΑ - ΑΑΣ σε μια εποχή που φαίνεται ότι οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί αλλά και επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, συνοδευόμενα και τα δύο από ένα κλίμα έντασης του εθνικισμού και της συντηρητικοποίησης.

Η εκδήλωση έκλεισε με κάλεσμα στην αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση που καλεί και η ΛΑ - ΑΑΣ με αφορμή τη σύνοδο του ΝΑΤΟ το απόγευμα της Τετάρτης 11/7 στις 6:30 στα Προπύλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com