20 Ιουλ 2018

Απεργία πείνας - αλληλεγγύη στον Τουργκούτ Καγιά από τους 9 φυλακισμένους αγωνιστές

Οι 9 κομμουνιστές πολιτικοί κρατούμενοι από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, αυτοί που η Μπακογιάννη θέλει να τους παραδώσει στη Τουρκία ως τρομοκράτες, εδώ και τέσσερις μέρες προχώρησαν σε απεργία πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Τουργκούτ Καγιά, ο οποίος συνεχίζει τον αγώνα του και η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη φάση. Ενημερωτικά τη περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη στη Υπηρεσία Ασύλου και αναμένεται η απόφαση.

Οι εννέα αυτοί αγωνιστές συνελήφθησαν λίγες μέρες πριν την άφιξη του Ερντογάν στην Ελλάδα γιατί υποτίθεται ότι ετοίμαζαν χτύπημα εναντίον του. Οι έως τώρα αιτήσεις του τούρκικου κράτους για παράδοσή τους σε αυτό έχουν μεν απορριφθεί αλλά εξακολουθούν να κρατούνται διάσπαρτοι στις ελληνικές φυλακές και κάποια στιγμή θα δικαστούν με τον αντιτρομοκρατικό 187α.

Αντιγράφουμε χθεσινό δημοσίευμα από την σελίδα Özgür Tutsak της "Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στη Τουρκία και το Κουρδιστάν":

Για την υπόθεση DHKP-C εννέα κρατούμενοι στις φυλακές της Ελλάδας, εδώ και τρεις μέρες, άρχισαν απεργία πείνας συμπαραστεκόμενοι στον Τούρκο επαναστάτη Τουργούτ Καγιά. Για να μην εκδοθεί στην Τουρκία και για άμεση απελευθέρωσή του. Το κράτος και η κυβέρνηση της Ελλάδας να μη συνεργαστούν με το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας. Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις και οι δίκες των Τούρκων αγωνιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com