14 Ιουλ 2018

Πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες Θεσσαλονίκης: συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Τουργκούτ Καγιά (17/7)
ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΦΥΓΑ, ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥΡΓΚΟΥΤ ΚΑΓΙΑ

ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΛΗ, 19:00, ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ο πολιτικός πρόσφυγας Τουργκούτ Καγιά, χρόνια διωκόμενος από το τούρκικο κράτος για τις πολιτικές ιδέες και την δράση του, βρίσκεται υπό την απειλή της έκδοσης του στις τούρκικές αρχές, μετά από επαίσχυντη απόφαση του Άρειο Πάγου.

Ο Τουργκούτ Καγιά έχει συλληφθεί και βασανιστεί στο παρελθόν από το τούρκικο κράτος για την πολιτική του δράση. Πιθανή έκδοση του θα σημάνει φυλάκιση, βασανιστήρια και πιθανόν απώλεια της ζωής του. Ως έσχατο μέσο διεκδίκησης, ο Τουργκούτ Καγιά έχει ξεκινήσει από τις 30 Μάη απεργία πείνας, με αποτέλεσμα πλέον να τίθεται πλέον σε σοβαρό κίνδυνο η υγεία και η ζωή του.

Η ελληνική κυβέρνηση, αρνείται να ακυρώσει την απόφαση έκδοσης και να παραχωρήσει πολιτικό άσυλο, αλλά ακόμα και να νοσηλεύσει σε κρατικό νοσοκομείο και με ανθρώπινες συνθήκες τον αγωνιστή, φέροντας πλήρη την πολιτική ευθύνη για την απειλή προς την ζωή του. Οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν αποδείξει διαχρονικά ότι όταν πρόκειται για την διώξεις και εκδόσεις αγωνιστών και πολιτικών προσφύγων, μια χαρά συνεργάζονται με το αυταρχικό καθεστώς της Τουρκίας.

Πιθανή έκδοση του Τουργκούτ Καγιά θα σημάνει πολύ επικίνδυνες εξελίξεις για τους διωκόμενους αγωνιστές σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αντιλαμβανόμενοι το καθήκον να σώσουμε την ζωή και την ελευθερία του αγωνιστή, αλλά και για την αποτροπή γενικά όλων των πολιτικών διώξεων και εκδόσεων αγωνιστών, καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης, την Τρίτη 17 Ιούλη, 19.00, στο Άγαλμα Βενιζέλου.
  • Χορήγηση Ασύλου στον Τουργκούτ Καγιά
  • Καμία έκδοση πολιτικού πρόσφυγα
  • Άμεση απελευθέρωση και απόσυρση των κατηγοριών για όλους τους διωκόμενους
  • Κοινοί διεθνιστικοί αγώνες των λαών Ελλάδας-Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com