...................

12 Ιουλ 2018

Αθήνα 11/7: αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση

Πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα η προγραμματισμένη διαδήλωση ενάντια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Ξεκινώντας από τα Προπύλαια, με λίγο παραπάνω από 600 άτομα, πορεύτηκε μέχρι το Σύνταγμα και ύστερα στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, όπου και ολοκληρώθηκε φωνάζοντας αντιπολεμικά-αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα και καταγγέλλοντας τους φονιάδες των λαών. Στη διαδήλωση συμμετείχαν με πανό οι αντιπολεμικοί συντονισμοί καθώς και οι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, Λαϊκή Αντίσταση - ΑΑΣ, ΕΕΚ, ΑΔΚ, Επιτροπή Αλληλεγγύης Τουργκούτ Καγιά, Κόκκινο Δίκτυο κ.λπ. Την πρωτοβουλία για τη διαδήλωση αρχικά είχαν οι «Οργανώσεις συλλογικότητες ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΔΕΑ - Κόκκινο Δίκτυο, Κόκκινο Νήμα, ΟΚΔΕ) καθώς και η ΛΑ-ΑΑΣ που αποδέχτηκε άμεσα την πρότασή τους για την διαδήλωση. Τελικά ακολούθησε με κάλεσμα και «Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός» (ΠΑΚΣ) του οποίου το μπλογκ όμως οι δυνάμεις της ΛΑΕ -που συμμετέχουν και τον στηρίζουν- δεν το στήριξαν και διαδήλωσαν στο μπλογκ αυτών που είχαν την αρχική πρωτοβουλία με τη δικαιολογία ότι το Κόκκινο Δίκτυο, που συμμετέχει στη ΛΑΕ, ήταν από τους διοργανωτές!

Κατά τα άλλα, σαν πρώτη απάντηση στις ραγδαίες εξελίξεις στην περιοχή, είναι ελπιδοφόρο το ότι καταφέρθηκε μετά από πολύ καιρό να πραγματοποιηθεί μια κεντρική διαδήλωση που να βάλει στο στόχαστρο τον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και τον εθνικισμό που καλλιεργείται στους λαούς. Από άποψη μαζικότητας ήταν φανερό ότι δεν αντιστοιχούσε ούτε στις απαιτήσεις των καιρών, ούτε και στα πολυάριθμα καλέσματα οργανώσεων που τυπικά συμμετείχαν.

Έγινε φανερή για όσους θέλουν να κατανοήσουν τις ανάγκες του κινήματος, η αδυναμία πολλών οργανώσεων να ιεραρχήσουν εδώ και χρόνια σα πρώτο μέλημα την αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική κατεύθυνση μπροστά στις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις. Αδυναμία που τα αποτελέσματά της φάνηκαν από τη δυσκολία να αποφασιστούν τέτοιες διαδηλώσεις αλλά και πρακτικά από τη δυσκολία να κινητοποιηθούν ακόμη και τα μέλη τους σε όλες τις αντίστοιχες των τελευταίων μηνών. Μένουν πολλά βήματα πρέπει να γίνουν ακόμα στην πορεία παρέμβασης στο λαό στην κατεύθυνση αποτροπής των εξελίξεων που συντελούνται από τους ιμπεριαλιστές στην περιοχή, με το λαό στο δρόμο κι όχι παρακολουθητή στα τεκταινόμενα. Ιδιαίτερα κι ενόψει της ΔΕΘ, όπου τιμώμενη χώρα φέτος είναι οι ΗΠΑ, πρέπει να γίνουν σημαντικά βήματα για να αποτελέσει ένα ακόμη γεγονός στην έκφραση της κόντρας του λαού με τους εμπρηστές του πολέμου και του εθνικισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com