...................

12 Ιουλ 2018

Λάρισα: αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση (11/7)

Αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση με αφορμή τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που γίνεται στις Βρυξέλλες, έγινε χθες Τετάρτη 11/7 στη Λάρισα, μετά από κάλεσμα οργανώσεων της αριστεράς. Παρά τις δυσκολίες της περιόδου και παρά την κινηματική υποχώρηση ήταν μια θετική πρωτοβουλία και με ικανοποιητική συμμετοχή αν και σε αναντιστοιχία με τις αναγκαιότητες της περιόδου.

Μετά από συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης η οποία κατέληξε στην πύλη της Στρατιάς (στη Λάρισα λειτουργεί Νατοϊκή βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών - drowns). Στην πορεία συμμετείχαν με πανό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις και η Λαϊκή Αντίσταση-Α.Α.Σ.

Σε μια δύσκολη περίοδο όπου βαθαίνει η εξάρτηση, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εμπλέκει όλο και περισσότερο τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ο εθνικισμός-φασισμός δηλητηριάζει και αποπροσανατολίζει λαό και νεολαία ενώ από την άλλη χάσκει το κενό της αριστεράς, η κινητοποίηση ανέδειξε την αναγκαιότητα αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος σαν την μόνη απάντηση στα πολεμικά σχέδια και στους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο λαός μας από το βάθεμα της εξάρτησης και τη πρόσδεση της χώρας στο ιμπεριαλιστικό άρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com