...................

12 Ιουλ 2018

Θεσσαλονίκη: Ανταπόκριση από την αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση ενάντια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ (11-07)

Μόνο ως θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η πραγματοποίηση του αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου στην πόλη μας με αφορμή τη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Δόθηκε μια πρώτη, αν και όχι ιδιαίτερα μαζική απάντηση ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και στην ανάμιξη του στην περιοχή. Απάντηση όμως δόθηκε στην πράξη ενάντια στις εθνικιστικές κραυγές και στην προκλητική παρουσία τους στους δρόμους της πόλης το τελευταίο διάστημα, καθώς έσπασε το κλίμα που διαμόρφωναν. Θετικό δείγμα επίσης ήτανε η συμπόρευση ουσιαστικά όλων των κινηματικών δυνάμεων της πόλης, που ξεπέρασε έστω στο επίπεδο του δρόμου τον κατακερματισμό που κυριαρχεί στο κίνημα.

Συμμετείχαν: η συσπείρωση «Οργανώσεις - Συλλογικότητες εναντία στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό» (δικό τους πανό είχανε η ΑΝΤΑΡΥΑ, η ΟΚΔΕ και το ΣΕΚ), ο Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός (δικό της πανό είχε η ΛΑΕ), καθώς και ένα μπλοκ από αναρχικές οργανώσεις.

Η Λαϊκή Αντίσταση – ΑΑΣ συμμετείχε με δικό της, συγκροτημένο μπλοκ. Διακινήθηκε η ανακοίνωση της καθώς και η εφημερίδα «Προλεταριακή Σημεία». Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι αφισοκολλήσεις, παρεμβάσεις, συσκέψεις για το ζήτημα της ΔΕΘ 2018 και ενάντια στην παρουσία του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com