2 Ιουν 2018

Χαιρετιστήριο μήνυμα του GRUP YORUM στον ελληνικό λαό | Συναυλία για τα 55χρονα από το θάνατο του Ναζίμ Χικμέτ, στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ

«Είμαστε μαζί σε μια περίοδο που ο ιμπεριαλισμός βάρβαρα επιτίθεται στους λαούς του κόσμου.

Ως καταπιεσμένοι λαοί, αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, είμαστε μαζί, είμαστε αλληλέγγυοι.»

Γεια σας!

Χαιρετάμε τον Ελληνικό λαό που αντιστάθηκε κατά του Γερμανικού φασισμού. Αυτούς που βγήκαν με τα κεφάλια ψηλά απ’ τα στρατόπεδα, απ’ το Χαϊδάρι.

Αυτούς που δεν έκαναν πίσω απέναντι στους Γερμανούς φασίστες, που δεν έκαναν πίσω στις αποφάσεις των Γερμανών, μετά από κάθε εκτέλεση ενός γερμανού, να εκτελούνται πενήντα κρατούμενοι.

Χαιρετάμε αυτούς που αντιστάθηκαν κατά της χούντας, αυτούς που κατέλαβαν το Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του ’73

Εμείς ήρθαμε εδώ για να παρουσιάσουμε τα τραγούδια του αγώνα, στα τραγούδια μας περιλαμβάνουμε ό,τι διδαχθήκαμε κι απ’ τον αγώνα του αδελφού Ελληνικού λαού κατά του φασισμού.

Σας μεταφέρουμε τα χαιρετίσματα του Grup Yorum, των εργαζόμενων του πολιτιστικού κέντρου İdil και των λαών μας.

Είμαστε σύντροφοι του Ναζίμ Χικμέτ. Ο Ναζίμ ήταν ένας επαναστάτης ποιητής, γεμάτος αγάπη για τους λαούς, ένας αξιοπρεπής διανοούμενος.

Γι’ αυτά που έγραψε και δημιούργησε δεν απέφυγε να πληρώσει το αντίτιμο.

Τις φυλακές τις μετάτρεψε σε κέντρα δημιουργίας.

Ακόμα κι όταν ήταν μακριά απ’ την πατρίδα του, η νοσταλγία του γι’ αυτήν ήταν μεγάλη, αλλά εξίσου μεγάλες και οι ελπίδες του για τις όμορφες μέρες του μέλλοντος.

Όταν μιλούμε για επαναστατική τέχνη, αυτός ήταν απ’ τους πρωτομάστορες της.

Εμείς ως Grup Yorum είμαστε συνεχιστές αυτής της επαναστατικής τέχνης. Της τέχνης αυτών που δεν έκαναν πίσω παρ’ όλες τις θυσίες που απαιτήθηκαν και απαιτούνται.

Είμαστε οι φύλακες αυτής της παρακαταθήκης. Το να τιμάς τον Ναζίμ και να σου λείπει, σημαίνει αγώνας κατά του ιμπεριαλισμού – φασισμού. Τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό.

Οι λαοί μας, εκατοντάδες χρόνια έζησαν μαζί. Είναι κοινή η κουλτούρα μας, οι αξίες, οι παραδόσεις μας, έχομε πολλούς δεσμούς πολιτιστικούς, πολιτικούς, ιστορικούς και γεωγραφικούς που μας ενώνουν.

Για να δυναμώσουμε αυτούς τους δεσμούς, για να δυναμώσουμε το αντιϊμπεριαλιστικό μέτωπο βρισκόμαστε σήμερα εδώ και αυτό είναι τιμή για μας.

Εμείς ως Grup Yorum τραγουδάμε τα τραγούδια του αγώνα για ανεξαρτησία, ψωμί και δικαιοσύνη. Αυτή η εξουσία που τα τραγούδια μας φοβάται, συνεχίζει να μας επιτίθεται.

Το πολιτιστικό κέντρο Idil μέσα σε 11 μήνες, δέχθηκε 4 εφόδους. 11 μέλη του συγκροτήματος είναι στην φυλακή και 6 φίλοι μας είναι καταζητούμενοι και επικηρυγμένοι έναντι χρηματικού ποσού.

Οι ιμπεριαλιστές και οι συνεργάτες τους συνεχίζουν τις επιθέσεις τους.

Στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στον Καύκασο και σε όλο τον κόσμο, οι επιθέσεις των ιμπεριαλιστών συνεχίζονται.

Μετά την Συρία, την Παλαιστίνη, όπου 65 άτομα σκοτώθηκαν, τώρα προετοιμάζουν επίθεση στο Ιράν.

Πρέπει να αγωνιζόμαστε μαζί μ’ αυτούς που πετούν πέτρες κατά της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.

Να τραγουδήσουμε όλοι μαζί τα τραγούδια μας.

Χαιρετάμε τους 9 Τούρκους αγωνιστές που αντιστέκονται στις φυλακές της Ελλάδας.

Χαιρετάμε τους αντιστεκόμενους λαούς και τους πολιτικούς κρατούμενους που βρίσκονται παντού σ’ όλο τον κόσμο.

Η μοναδική δύναμη απέναντι στην επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού είναι ο αντιϊμπεριαλιστικός αγώνας των λαών.

Κατά του φασισμού ενωμένοι θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε."


Συναυλία του GRUP YORUM: Σάββατο 2/6/18 στις 19.00, στον ιστορικό κινηματογράφο ΤΕΧΝΗΣ ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema
Συναυλία ΤΙΜΗΣ στον ΝΑΖΙΜ ΧΙΚΜΕΤ, 55 χρόνια από τον θάνατό του
Συναυλία ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ στα φυλακισμένα μέλη στην Τουρκία
του GRUP YORUM
Είσοδος με προαιρετικό εισιτήριο ενίσχυσης
ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema:
ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46, ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ (ΗΣΑΠ Βικτώρια)
Τηλ.210 8220008, 210 8220023

http://www.katiousa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com