9 Ιουν 2018

Να δοθεί στο Δημήτρη Κουφοντίνα η άδεια που δικαιούται

Σε απεργία πείνας βρίσκεται εδώ και μια βδομάδα ο Δημήτρης Κουφοντίνας διεκδικώντας το δικαίωμά του στη διήμερη άδεια. Ένα δικαίωμα που του το στερούσαν για χρόνια πριν, μιας και το δικαιούται από το 2010, του επέτρεψαν να το ασκήσει δύο φορές την προηγούμενη φορά και τώρα του το ξαναστερούν με το πρόσχημα της μη μεταμέλειας. Κάτι που ο ίδιος αρνείται να κάνει  από μια, από την άλλη όμως τήρησε τη δέσμευσή του στις προηγούμενες περιπτώσεις ότι δεν θα εκμεταλλευτεί την άδεια για να αποδράσει. Οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόσχημα που να οδηγεί έστω και σε υπόνοια ότι μπορεί να παραβιάσει τους όρους της χορήγησης άδειας, ένα επιπλέον επιχείρημα που επικαλούνταν η Επιτροπή Αδειών πριν την πρώτη άδεια. Μένει λοιπόν το πολιτικό σκέλος της περίπτωσης. Μια κυβέρνηση η οποία εξακολουθεί να εντείνει τις πολιτικές φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετική στάση απέναντι στα δημοκρατικά δικαιώματα κανενός. Δεν είναι όλοι οι κρατούμενοι συμπαθείς στο αστικό πολιτικό σύστημα όπως είναι για παράδειγμα οι φονιάδες της Χρυσής Αυγής οι οποίοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, κάνουν πολιτικές παρεμβάσεις και εκλέγονται στη Βουλή τους. Για να μην πάμε σε γεγονότα πιο πίσω χρονικά και ιστορικά που δεν κάνει να θυμούνται οι 17άρηδες, μιας και δε βολεύει αυτούς που εκπροσωπεί ο κατά τα άλλα ευαίσθητος εν δυνάμει πρωθυπουργός τους!

Ανεξάρτητα απ΄ το πώς εκτιμά λοιπόν κανείς το ρόλο που έπαιξε η λεγόμενη «Επαναστατική» Οργάνωση «17 Νοέμβρη» στα πολιτικά πράγματα της χώρας, ένα ρόλο αντιθετικό και επιζήμιο για το λαϊκό κίνημα, μια τέτοια στάση του αστικού κράτους αποτελεί ωμή παραβίαση του δικαιώματος του κρατούμενου. Όταν μάλιστα το ασκούν όλοι οι κρατούμενοι που με βάση το χρόνο φυλάκισης το δικαιούνται. Η δε λογική της απόδοσης του δικαιώματος άδειας μόνο σε περίπτωση μεταμέλειας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες περιπτώσεις. Απέναντι στο λαό ακόμη και σε αγωνιστές του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος που βρίσκονται ως πολιτικοί κρατούμενοι και στη χώρα μας, ως εκβιασμός φρονηματικού τύπου «δήλωσης μετανοίας» προκειμένου να λάβουν αυτά που δικαιούνται ή και να απελευθερωθούν. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com