...................

18 Ιουν 2018

Καταγγελία για την σύλληψη και στοχοποίηση μελών των νΚΑ-ΝΑΡ στη Θεσσαλονίκη

Καταγγελία για την σύλληψη και στοχοποίηση μελών των νΚΑ-ΝΑΡ στη Θεσσαλονίκη

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την προκλητική σύλληψη του εργαζόμενου φοιτητή Ν.Χ. μέλος της νΚΑ, του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και την στοχοποίηση του Θανάση Αγαπητού, γνωστού πολιτικού και συνδικαλιστικού στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ στην πόλη. Η σύλληψη του νεολαίου αγωνιστή έγινε μέσα στη μέση του δρόμου, με μοναδικό πρόσχημα την εμφάνιση του, που δεν άρεσε στα «όργανα της τάξης», αλλά και το προσωπικό του θάρρος να απαντήσει και να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Η προσπάθεια τρομοκράτησης συνεχίστηκε σύμφωνα με τις καταγγελίες μέσα στο Α.Τ. Τούμπας, όπου και υπήρξαν απειλές ενάντια σε όσους έσπευσαν να δείξουν την αλληλεγγύη τους, και ειδικά προς τον Θ. Αγαπητό. Η σχεδιασμένη αυτή φασιστική πολιτική επιχείρηση εκφοβισμού, φυσικά και είναι άκρως πολιτική και δεν μπορεί να αποδοθεί σε κάποια μεμονωμένη «πρωτοβουλία» ή «υπερβάλλοντα ζήλο».

Τα περιστατικά αυτά εντάσσονται σε ένα γενικευμένο κλίμα τρομοκράτησης που προσπαθεί να επιβάλλει η αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ ενάντια στο λαϊκό κίνημα, και ειδικά απέναντι σε αριστερές και κομμουνιστικές φωνές. Έρχεται σε μια συγκυρία όπου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη μια σειρά δίκες αγωνιστών και συνδικαλιστών, όπως αυτή του κινήματος των κατοίκων της Χαλκιδικής, ενώ το δικαίωμα στην απεργία βγαίνει στην παρανομία. Συμβαίνει την ίδια στιγμή που οι φασίστες κυκλοφορούν ελεύθεροι ζητώντας πραξικοπήματα, την ίδια στιγμή που ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλος καλείται να πληρώσει αποζημίωση γιατί αποκάλεσε τους ναζί με το πραγματικό όνομα τους. Πραγματοποιείται, τέλος, η δίωξη αυτή, ενώ ο πολιτικός πρόσφυγας Τουρκούτ Καγιά βρίσκεται υπό την διαδικασία της έκδοσης στην Τουρκία, ενώ 9 ακόμα πολιτικοί πρόσφυγες βρίσκονται στις φυλακές σε όλη τη χώρα.  Δεν είναι αποσπασματικές μια σειρά διώξεις και παρενοχλήσεις αριστερών οργανώσεων και αγωνιστών, είτε με προσαγωγές για αφισοκόλληση, είτε με στοχοποίηση των γραφείων τους, είτε με το φόρτωμα δικαστικών διώξεων, ειδικά το τελευταίο διάστημα.

Η πολιτική αυτή της φασιστικοποίησης και καταστολής, την οποία συνεχίζει αμείωτη η τωρινή κυβέρνηση, πηγαίνει χέρι-χέρι με το πέρασμα των νέων αντεργατικών μέτρων και την ένταση της επίθεσης του κεφαλαίου, αλλά και με τις γενικότερες εξελίξεις και την επίθεση του ιμπεριαλισμού στην περιοχή μας. Γνωρίζοντας το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και το προσωπικό που το υπηρετεί, ότι η πολιτική αυτή θα συναντήσει αναπόφευκτα την αντίσταση του λαού μας, φροντίζει να σφίξει τον κλοιό γύρω από κάθε πολιτικό χώρο που θεωρεί επικίνδυνο, και ιδιαίτερα απέναντι στις οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και την κομμουνιστική ιδεολογία.

Το αυταρχικό αυτό κλίμα, δεν πρέπει να περάσει! Είναι υπόθεση κάθε λαϊκού αγωνιστή, να στηριχθούν οι διωκόμενοι, να αποσυρθούν οι διώξεις, να  γίνει το ζήτημα της υπεράσπισης  τους πλατιά υπόθεση του κινήματος. Είναι όρος για την μετέπειτα ανάπτυξη των αγώνων, να περιφρουρηθούν οι διωκόμενοι αγωνιστές.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!
Να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες από το Ν.Χ.!
Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης και της καταστολής!
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ)
17 Ιούνη 2017
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com