7 Ιουν 2018

Κοινή ανακοίνωση - καταγγελία Ομοσπονδιών Τούρκων εργατών και νεολαίας στην Αυστρία και στην Ελβετία για τον Τουργκούτ Καγιά

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΓΚΟΥΤ ΚΑΓΙΑ!

Συνεχίζονται οι επιθέσεις στους πολιτικούς πρόσφυγες στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεθνούς Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους – Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη, τον Φεβρουάριο του 2018, γίνονται προσπάθειες από το Ελληνικό κράτος να παραδοθεί στο τουρκικό φασιστικό κράτος ο Τουργκούτ Καγιά που συνελήφθη κατά την είσοδό του στην Ελλάδα και έχει υποβάλει αίτηση για πολιτικό άσυλο.

Η απόφαση έκδοσης του Τουργκούτ Καγιά από το δικαστήριο στις 30 του Μάη με απόρριψη του αιτήματος για πολιτικό άσυλο χρησιμοποιείται στις βρώμικες διαπραγματεύσεις του τουρκικού και του ελληνικού κράτους. Αυτή η εξέλιξη είναι κομμάτι της επίθεσης που εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα ενάντια στους πολιτικούς πρόσφυγες στα ευρωπαϊκά κράτη. Απέναντι σ’ αυτήν την απόφαση ο Τουργκούτ Καγιά ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε απεργία πείνας στις 31 Μάη.

Καταγγέλλουμε αυτή την απόφαση έκδοσης που είναι αποτέλεσμα των βρόμικων διαπραγματεύσεων του Ελληνικού με το Τουρκικό κράτος. Απαιτούμε να σταματήσει η έκδοση του Τουργκούτ Καγιά και να του δοθεί πολιτικό άσυλο και τα δικαιώματα των πολιτικών προσφύγων που διασφαλίζουν οι διεθνείς συμβάσεις.

ATIGF (Ομοσπονδία Τούρκων εργατών και νεολαίας στην Αυστρία)

ITIF (Ομοσπονδία Τούρκων εργατών στην Ελβετία)


31-05-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com