7 Ιουν 2018

Δεύτερη δίκη -μέσα σε δύο μήνες- για νέο αίτημα έκδοσης Τούρκου αγωνιστή

Για την πρώτη δείτε εδώ: https://antigeitonies.blogspot.com/.

ΔΥΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

*Η ΑΠΟΦAΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟY ΠΑΓΟY ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ TURGUT KAYA ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

*ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ GOKOGLU ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Το αίτημα έκδοσης της Τουρκίας είναι πια συνεχώς απειλή κατά των αγωνιστών από την Τουρκία. Και η κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ χρησιμοποιεί αυτό το θέμα για τις διαπραγματεύσεις που κάνει με την Τουρκία.
Τονίζουμε άλλη μια φόρα δεν είμαστε αντικείμενα των διαπραγματεύσεων των δυο κρατών. Θα παλέψουμε μέχρι τέλος κατά σε στις βρώμικες συμφωνίες.
Η απόφαση του Άρειο Πάγο για τον Turgut Kaya είναι μια ξεκάθαρη πολιτική απόφαση.

Και σήμερα 7 Ιουνίου καλούν τον αγωνιστή Ali Ercan GOKOGLU στον εισαγγέλεα του εφετείου Λάρισας ότι υπάρχει 2ο ένταλμα έκδοσης εις βάρος του.
ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΟΡΙΑ.
Πριν δυο μήνες στις 2 Απρίλιου εκδικάσθηκες η υπόθεση έκδοσης του στο εφετείο Λάρισας και απορρίφθηκε. Ο GOKOGLU ως δημοσιογράφος είχε πάρα πολλές δίκες εις βάρος του και αυτά ακουσθήκαν στην δική αυτή. Σήμερα στον εισαγγελέα τον ειπώθηκε ότι έχει άλλη μια τελεσίδικη απόφαση για δημοσιές δράσεις και για τα δημοσιεύματα του στην Τουρκία. Για αυτό σύντομα θα γίνει άλλη μια δική στην Λάρισα.
Για το χαρι του ERDOGAN καταπατούνται όλα τα βασικά δικαιώματα.
Ο ALİ ERCAN GOKOGLU είναι απ’ τους εννιά αγωνιστές που συνελήφθησαν στις 28 Νοέμβρη στην Αθήνα.
Η δίωξη του GOKOGLU αφορά ξεκάθαρα τις πολιτικές του ιδέες. Είναι 50 χρονών και από το 1999 είναι στον Κοινωνικό Αγώνα, ως δημοσιογράφος, ιδιοκτήτης και αρχισυντάκτης πολιτικών περιοδικών ( Ψωμί και δικαιοσύνη και Πορεία - Ekmek ve ADALET και ΄YÜRÜYÜŞ). Γι’ αυτούς τους λόγους έχει προφυλακισθεί πολλές φορές κι έχει βασανισθεί. Ένα διάστημα ήταν στην διοίκηση του Συλλόγου των γονιών των πολιτικών κρατουμένων (TAYAD). Για όλες αυτές τις δημόσιες δράσεις του, τώρα η Τουρκία ζητά την έκδοσή του.

ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ.https://oagonas.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com