...................

22 Ιουν 2018

Παρεμβάσεις για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Κυριακάτικη αργία | Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 22/6 & Κυριακή 24/6

Η Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων και Ανέργων συζήτησε την Κυριακή 17/6 για ζητήματα που αφορούν την επικαιρότητα όπως το λεγόμενο "Μακεδονικό" και την πρόσφατη ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων.

Αποφάσισε να διοργανώσει σε συνεργασία με την Ταξική Πορεία παρεμβάσεις στους εργαζόμενους στο εμπόριο και στον επισιτισμό ενάντια στη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας!


Ραντεβού Τσιμισκή με Αριστοτέλους

1) Παρασκευή 22/6 στις 18:00
2) Κυριακή 24/6 στις 9:30

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις χτυπούν δικαίωμα του εργαζόμενου λαού στην Κυριακάτικη αργία! Δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και δεν το χάρισε κανείς και ποτέ. Με πρόφαση την λεγόμενη τουριστική περιόδο θέλουν να νομιμοποιήσουν μια ακόμη αντιλαϊκή τους απόφαση επιτρέποντας την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Δεν μας λείπουν οι δουλειές τις αργίες και τις Κυριακές, θέλουμε δουλειές τις καθημερινές! Να μην τους επιτρέψουμε να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους δούλους. Πρέπει να υπερασπιστούμε κάθε εργασιακό μας δικαίωμα. Θέλουν να μας εκμεταλλεύονται όποτε και για όσο θέλουν αυτοί. Να κατέβουμε στο δρόμο στο πλευρό των εργαζομένων που θα αναγκαστούν να δουλέψουν για ακόμη μια Κυριακή. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στη δουλειά, το δικαίωμα μας να ζούμε από αυτήν, το δικαίωμα που έχει κάθε άνθρωπος να ξεκουράζεται, να ζει.

http://pnea-thess.blogspot.com/

1 σχόλιο:

  1. Εργαζόμενος και τις κυριακές22/6/18, 11:04 π.μ.

    Δεν θα διαφωνήσω σε τίποτα απ' όλα αυτά όπως και για τις δράσεις που γίνονται για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας, αν και μάλλον για διεκδίκηση θα έπρεπε να μιλάμε πλέον. Θέτω όμως ένα ζήτημα. Ακόμη και αν κατακτηθεί η κυριακάτικη αργία και τα μαγαζιά είναι κλειστά το μεγάλο πρόβλημα θα εξακολουθεί να είναι η κατάργηση του 5νθήμερου 8ωρου. Οι εργαζόμενοι του εμπορίου θα εξακολουθούν να δουλεύουν με σχέσεις εργασιακής γαλέρας τις υπόλοιπες μέρες από το πρωί ως το βράδυ. Με δεδομένο αν γενικεύσουμε ότι πάντα υπήρχαν χώροι όπου δούλευαν και τις κυριακές αλλά ήταν κατοχυρωμένο το 5νθήμερο 8ωρο μήπως τελικά το ουσιαστικό αίτημα για τους εργαζόμενους θα έπρεπε να είναι αυτό άσχετα από το αν δουλεύουν οι επιχειρήσεις όλες τις μέρες ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com