...................

28 Ιουν 2018

Ποια θεωρία των δύο άκρων; | Δύο σχόλια με αφορμή την δίκη Ηριάννας και Περικλή

Σχόλιο κλεμμένο από το fb μιας φίλης!

Στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορούν ανενόχλητοι οπλισμένοι φασίστες. 
Ο Μπαρμπαρούσης είναι ελεύθερος, το ίδιο και οι δολοφόνοι του Φύσσα. 
Οι φασίστες επίσης έβαλαν φωτιά στα καταλύματα των μεταναστών στη Μανωλάδα - θυμίζοντας το "Ο Μισσισιπής καίγεται". 
Έκαναν ντου σε Κατάληψη στα Πετράλωνα και η αστυνομία συνέλαβε τους αμυνόμενους. 

Όχι, δεν περιμένουμε την αστυνομία να μας προφυλάξει από τους φασίστες, να τους συλλάβει κλπ. Η ετυμολογία της λέξης "παρακράτος" δεν είναι τυχαία. Έχει μακρά ιστορία. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, η επίθεση σε όλα τα δικαιώματά μας και στο βιοτικό μας επίπεδο είναι σε σύμπλευση με την ενδυνάμωση του φασισμού. Το σύστημα είναι καλά ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ: κυβέρνηση με ψευτοαριστερό προφίλ για να αμβλύνει τις αντιδράσεις και το παρακράτος δίπλα ως καβάτζα και φόβητρο. Δεν αρκούν οι μεμονωμένες αντιφασιστικές διαδηλώσεις. Οι φασίστες θα αποδυναμωθούν αν οργανωθούμε μαζικά στην κατεύθυνσης της ανατροπής αυτής της επίθεσης.

Υ.Γ.: Την ίδια ώρα η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή Περικλή-Ηριάννας. Σαν να ξεθωριάζει η θεωρία των δύο άκρων...

Σχόλιο (συμπληρωματικό) δικό μας:

Όχι μόνο δεν αρκούν οι μεμονωμένες αντιφασιστικές δηλώσεις αλλά θα πρέπει να σταματήσουν και οι αυταπάτες που καλλιεργούν ορισμένοι του αντιφασιστικού χώρου για το ρόλο της αστυνομίας και όλου του κατασταλτικού μηχανισμού, ιδιαίτερα δε της σημερινής κυβέρνησης.

Η εισαγγελέας δεν πρότεινε, τουλάχιστον σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, απλά την ενοχή της Ηριάννας και του Περικλή με βάση τα -αποδεκτά αποδεκτά από αυτή- στοιχεία. Την πρότεινε και με βάση την κατά τη δική της εκτίμηση της ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι αναρχικοί. Λοιδορώντας μάλιστα την άρνησή τους να δηλώσουν τις πολιτικές τους προτιμήσεις. Ενοχή στη βάση των κατ' εκτίμηση πολιτικών τους απόψεων πρότεινε η εισαγγελέας!!! 

Η φασιστικοποίηση και ο φασισμός δεν βρίσκονται λοιπόν μόνο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής ούτε καταργούνται από τις γειτονιές με το κλείσιμο των γραφείων τους. Βρίσκονται στο dna του συστήματος, στους μηχανισμούς του και τα εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του, όποιο πολιτικό πρόσημο κι αν έχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com