12 Ιουν 2018

Άρης Βελουχιώτης - Το Δίλημμα | Προβολή στη Ρωγμή της Ξάνθης


Στις 15 Ιουνίου 1945 ο Άρης Βελουχιώτης αφήνει την τελευταία του πνοή στη Μεσούντα της Άρτας. Η Ρωγμή θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του, προβάλλει το ντοκιμαντέρ "Το Δίλημμα", γυρισμένο το 1981. Μέσα από τις μαρτυρίες των ανθρώπων που τον γνώρισαν, θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τα πραγματικά διλήμματα που ταλάνιζαν τόσο τον ίδιο, όσο και τους εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης.

Παρασκευή 15/6, στις 21:00

1 σχόλιο:

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com