...................

28 Ιουν 2018

Ενοχή Ηριάννας - Περικλή προτείνει η εισαγγελέας


Την ενοχή της Ηριάννας και του Περικλή με την πρωτόδικη ποινή (13 χρόνια) πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση.

Σε εξέλιξη οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και, αν το επιτρέψει ο χρόνος, θα ανακοινωθεί η δικαστική απόφαση.

Όπως μεταδίδει το @TheCase_omniatv, η εισαγγελέας ξεκίνησε με μια εισαγωγή για τη μετάδοση της δίκης, κάνοντας λόγο για ανακριβή δημοσιεύματα με στόχο τη «δολοφονία του χαρακτήρα της».
Υποστήριξε, επίσης, ότι «δεν ζήτησε ποτέ δηλώσεις νομιμοφροσύνης από τους κατηγορούμενους» και έκλεισε την εισαγωγή της λέγοντας: «Δεν εκτιμώ ανθρώπους που στα δύσκολα εγκαταλείπουν τις αξίες τους».

Στη συνέχεια ξεκίνησε την αγόρευσή της υπογραμμίζοντας ότι «η Ηριάννα δεν έδωσε πειστική απάντηση για το πώς βρέθηκε DNA του Δ.Μπ. σε δίπλωμα οδήγησής της αφού μάλιστα ισχυρίζεται ότι δεν τον γνωρίζει», χαρακτήρισε αξιόπιστη την έκθεση και το εργαστήριο της ΕΛΑΣ, ενώ σημείωσε ότι οι πραγματογνώμονες μάρτυρες (Φύτρου, Φιτσιάλος) δεν κατέστησαν αρκετά πειστικές τις καταθέσεις τους.

Είπε, επίσης, ότι το DNA δεν είναι τα μοναδικό στοιχείο που συνδέει τους κατηγορούμενους με τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Σύμφωνα με την ίδια, οι σχέσεις των κατηγορουμένων με μέλη των Πυρήνων δεν είναι απλώς φιλικές αλλά υπάρχει θερμός εναγκαλισμός.

«Οι κατηγορούμενοι είναι αναρχικοί, άσχετα αν το αρνούνται για τους δικούς τους, υπερασπιστικούς λόγους. Δεν ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις αλλά δεν είναι φιλικές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ένα αμφιλεγόμενο δείγμα ενοχής

Οι δύο νέοι είχαν κριθεί ένοχοι σε πρώτο βαθμό για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών ο καθένας τους. Παραμένουν έγκλειστοι εδώ και ένα χρόνο με μοναδική... απόδειξη ενοχής ένα αμφιλεγόμενο DNA.

Το πρωί δεκάδες αλληλέγγυοι και φίλοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το Εφετείο.

Το βίντεο που ετοίμασε η Katiousa.gr
Ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Βαλέρια Κουρούπη, η Μάνια Παπαδημητρίου, ο Λεωνίδας Οικονομάκης, ο Πασχάλης Τσαρούχας και η Δώρα Χρυσικού ενώνουν τις φωνές τους για την Ηριάννα και τον Περικλή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com