...................

22 Ιουν 2018

Ανταπόκριση από την εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) στην Λάρισα

Με ικανοποιητική συμμετοχή συναγωνιστών και φίλων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Ιούνη η εκδήλωση - συζήτηση του ΚΚΕ(μ-λ). Η εισήγηση κατέγραψε, σε ένα μεγάλο εύρος, τις διεθνείς και εσωτερικές εξελίξεις με βασικά ζητήματα τον οξύτατο ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό και τις επιπτώσεις του στους λαούς καθώς και την επίθεση στην εργατική τάξη και συνολικά τους εργαζόμενους. Ιδιαίτερα για τις εξελίξεις στην χώρα μας η εισήγηση επικέντρωσε τόσο στον αντιδραστικό χαρακτήρα της πρόσφατης συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ όσο και στον ανταγωνισμό των ντόπιων αστικών τάξεων Ελλάδας - Τουρκίας στο φόντο της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και τους κινδύνους που εγκυμονεί . Επίσης αναλυτική τοποθέτηση έγινε για την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την υποταγή της στις επιταγές κεφαλαίου - ιμπεριαλιστών και ιδιαίτερη αναφορά τι σημαίνει για τον εργαζόμενο λαό η ψευδεπίγραφη «έξοδος από τα μνημόνια». Η κατάσταση του εργατικού - λαϊκού κινήματος και οι όροι ανασυγκρότησής του στις σημερινές δύσκολες συνθήκες αποτέλεσε και το τελευταίο μέρος της εισήγησης, δίνοντας το έναυσμα για να ξεκινήσει μία συζήτηση γύρω από τα άμεσα καθήκοντα της περιόδου.

Στην συζήτηση τέθηκε η πρόταση από σ. του ΚΚΕ(μ-λ) να παρθεί η πρωτοβουλία για μία αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην Λάρισα, με πανθεσσαλικό χαρακτήρα, το διήμερο 11-12 Ιούλη, που συμπίπτει με την σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Στην Λάρισα ως γνωστό γίνονται συνεχείς αναβαθμίσεις στην αμερικανονατοϊκή βάση, την οποία πρόσφατα επισκέφτηκε και ο πρέσβης Πάϊατ, για την εξόρμηση των δολοφονικών drones. Στην συζήτηση παρενέβη εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο οποίος μας πληροφόρησε ότι είχαν πάρει απόφαση για κινητοποίηση στις 30/6, την οποία όμως δεν είχαν κοινοποιήσει σε κανέναν.

Από την μεριά μας επιμένουμε στην πρότασή μας και θεωρούμε ότι υπάρχουν οι όροι για μία μαζική αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση κόντρα στο κλίμα της περιόδου για να συγκροτηθούν οι λαϊκές δυνάμεις ενάντια στους πραγματικούς εχθρούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com