7 Ιουν 2018

Θεσσαλονίκη | Να μην εκδοθεί ο Τουργκούτ Καγιά απαίτησαν εκπρόσωποι πολιτικών και συνδικαλιστικών φορέων

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η παράσταση διαμαρτυρίας για να μην εκδοθεί στην Τουρκία ο δημοσιογράφος και αγωνιστής Τουργκούτ Καγιά μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, από εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων, πολιτικών οργανώσεων κλπ., το μεσημέρι της Πέμπτης 7/6.

Οι συγκεντρωθέντες ζήτησαν να απελευθερωθεί άμεσα ο Τούρκος αγωνιστής όπως επίσης και να του χορηγηθεί άσυλο.

Ακόμη τόνισαν πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εκδοθεί στην Τουρκία εκφράζοντας παράλληλα την έντονη αντίθεσή τους με την απόφαση του Αρείου Πάγου να τον εκδόσει στις τουρκικές αρχές για να οδηγηθεί στις φυλακές.

Οι συγκεντρωθέντες ανήρτησαν πανό στην είσοδο του ΥΜΑΘ και κατέθεσαν υπόμνημα στο γραφείο του πρωθυπουργού ζητώντας να κοινοποιηθεί άμεσα στον Υπουργό Δικαιοσύνης.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος8/6/18, 4:24 μ.μ.

    Ποιοι πολιτικοί φορείς και ποιες οργανώσεις συμμετέχουν στην διαμαρτυρία αυτή;

    α.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com