6 Ιουν 2018

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Μακεδονίας-Θράκης: ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΓΚΟΥΤ ΚΑΓΙΑ

Ανακοίνωση Τύπου - Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης
Πέμπτη 7/6/2018 στις 12:30 το μεσημέρι

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΓΚΟΥΤ ΚΑΓΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ

Στα πλαίσια των κινητοποίησης που έχει προγραμματιστεί στην Αθήνα και στην οποία καλούν συνδικαλιστικές οργανώσεις όπως η ΑΔΕΔΥ η Επιτροπή Αλληλεγγύης στον Τουρκούτ Καγιά, καθώς και πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις και κινήσεις καλείται παράσταση διαμαρτυρίας έξω απο το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης την Πέμπτη 7 Ιουνίου στις 12:30 το μεσημέρι.  Στην παράσταση διαμαρτυρίας θα συμμετάσχουν συνδικαλιστές και εκπρόσωποι πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης.

Καλείται κάθε δημοκρατικός πολίτης να πάρει μέρος. Αίτημα και απαίτηση να μην εκδοθεί - παραδοθεί ο Τούρκος αγωνιστής της αριστεράς και δημοσιογράφος ΤΟΥΡΓΚΟΥΤ ΚΑΓΙΑ στο φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας, να απελευθερωθεί απο τις ελληνικές φυλακές και να το δοθεί πολιτικό άσυλο. Στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ τονίζεται μεταξύ άλλων:

"Με μια πρωτοφανή απόφαση, ο Άρειος Πάγος αποφάσισε στις 30/5/18 την έκδοση του Τούρκου αγωνιστή Τουργκούτ Καγιά στην Τουρκία, για να εκτίσει ένα υπόλοιπο ποινής που του έχει επιβληθεί από δικαστήριο της χώρας του, καταδικασμένος ως «τρομοκράτης» για τις πολιτικές του θέσεις του υπέρ του κουρδικού κινήματος και για τη συμμετοχή του στους αγώνες της τουρκικής και κουρδικής αριστεράς.

Ο Τουργκούτ Καγιά, ιστορικός και δημοσιογράφος, με δημόσια πολιτική δράση από τα φοιτητικά του χρόνια, για την οποία έχει υποστεί συστηματικές διώξεις από τις τουρκικές αρχές, είναι σήμερα αιτών άσυλο στην Ελλάδα στην οποία, παρόλα αυτά, κρατείται με τον σκοπό της έκδοσής του στο ακραία αυταρχικό και αντιδημοκρατικό καθεστώς Ερντογάν. Σε περίπτωση που εκδοθεί στην Τουρκία, ο Τουργκούτ Καγιά θα φυλακιστεί για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, θα κινδυνεύσει με νέα βασανιστήρια, ενώ θα αντιμετωπίσει και νέες ποινικές διώξεις, αποκλειστικά λόγω της πολιτικής του στάσης και της υποστήριξής του στο κουρδικό κίνημα.

Θεωρούμε αδιανόητη την έκδοσή του στην Τουρκία, μια χώρα όπου παραβιάζονται συστηματικά τα δικαιώματα των κατηγορουμένων, όπου έχει επιβληθεί καθεστώς έκτακτης ανάγκης, όπου απειλείται η επαναφορά της θανατικής ποινής, όπου διώκονται χιλιάδες αγωνιστές, συνδικαλιστές, διανοούμενοι, δημόσιοι υπάλληλοι. Και όλα αυτά σε μία περίοδο εισβολής και κατοχής στο Αφρίν και ενός ανελέητου πολέμου που διεξάγεται από τα τουρκικά στρατεύματα εναντίον των Κούρδων.

Η απόφαση έκδοσης του Τουργκούτ Καγιά είναι βέβαιο πως θα αποτελέσει αφετηρία για άκρως αντιδημοκρατικές και επικίνδυνες δικαστικές και πολιτικές πρακτικές. Ο Τουργκούτ Καγιά βρίσκεται ήδη από 31/5 σε απεργία πείνας, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης έκδοσής του.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com