...................

26 Ιουν 2018

Επίθεση φασιστών κατά αλληλέγγυων του Τουργκούτ Καγιά

Ενώ το απόγευμα της Κυριακής σύντροφοι του Τουργκούτ Καγιά πραγματοποιούσαν παρέμβαση αλληλεγγύης στη πλατεία Συντάγματος δέχτηκαν επίθεση από ομάδα φασιστών. Η αστυνομία, όπως το συνηθίζει άλλωστε εκ του ρόλου της, αν δεν συλλαμβάνει τα θύματα αυτών των επιθέσεων στη καλύτερη περίπτωση προχωρά σε συστάσεις ...μη προκλητικής συμπεριφοράς. Όχι προς τους φασίστες πάντως!

Το τελευταίο διάστημα σε όλη την Αθήνα τέτοιες ομάδες, είτε με την ταμπέλα της Χρυσής Αυγής είτε όχι, κινούνται στο κέντρο της πόλης και στις γειτονιές, επιτίθενται σε μετανάστες, σε αριστερούς και γενικώς σε όποιον δεν τους αρέσει. Απ΄ όσο θυμόμαστε είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται τέτοια επίθεση σε αλληλέγγυους αγωνιστών από την Τουρκία αλλά και οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Όντας το μακρύ χέρι του συστήματος εκτός από το ρόλο του τρομοκράτη απέναντι στους αγωνιστές της αριστεράς και του εργατικού κινήματος, εκτός από κυνηγοί μεταναστών και προσφύγων και ιμάντες διοχέτευσης της λαϊκής οργής για τη πολιτική του συστήματος προς άλλα τμήματα του λαού, παίζουν και το ρόλο του άλλοθι για μια κυβέρνηση που παριστάνει την αντιφασιστική την ώρα που συνεχίζει και εντείνει την πολιτική της φασιστικοποίησης με το ίδιο πάθος που συνεχίζει και υπηρετεί την πολιτική του συστήματος και σε όλα τ' άλλα ζητήματα, που εδώ και μήνες κρατά στις φυλακές 10 Τούρκους αγωνιστές της αριστεράς, ακολουθεί πολιτική κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής, χτυπά το δικαίωμα της απεργίας, εντείνει τις διώξεις και συλλήψεις συνδικαλιστών, το χτύπημα των διαδηλώσεων, στοχοποιεί ακόμη και πολιτικά φρονήματα, όπως στις περιπτώσεις του Τάσου Θεοφίλου, της Ηριάννας και του Περικλή, που αμφισβητεί ακόμη και τα πιο "απλά" δικαιώματα των κρατούμενων στις φυλακές. Για την αποθράσυνση των φασιστών παίζει το ρόλο του και το έντονα εθνικιστικό κλίμα που επιβάλλεται στη πολιτική ζωή του τόπου αλλά και η σχεδόν πλήρη απουσία ουσιαστικής κινηματικής απάντησης από το εργατολαϊκό κίνημα και την αριστερά.

Είναι επιτακτική η ανάγκη το κίνημα αλληλεγγύης στον Τουργκούτ Καγιά, ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας στη φυλακή, όπως και σε κάθε αγωνιστή από την Τουρκία να ενταθεί και να πάρει μαζικά χαρακτηριστικά. Είναι στην άμεση ευθύνη κάθε δημοκράτη, αλλά και συνολικά του λαϊκού κινήματος, να τους περιφρουρήσει, να αποτρέψει το ενδεχόμενο της έκδοσής τους στη Τουρκία καθιστώντας τους διαπραγματευτικό χαρτί στα παζάρια των κυβερνήσεων, να απαιτήσει την άμεση αποφυλάκισή τους, να γίνει η αλληλεγγύη μέρος των κοινών διεθνιστικών αγώνων των λαών Ελλάδας και της Τουρκίας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον φασισμό και την εκμετάλλευση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com