8 Ιουν 2018

Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί, ενάντια στου συστήματος την πολιτική | Κινητοποίηση στο Πέραμα

Αντιφασιστική διαδήλωση στο Πέραμα το Σάββατο 9/6 στις 12. 
Συγκέντρωση στη πλατεία Ηρώων.

Καταγγέλλουμε το νέο δολοφονικό χτύπημα των νεοναζί-φασιστών της Χ.Α. στο Πέραμα, στις 26 Μάη, σε βάρος των μελών της αντιφασιστικής συλλογικότητας ΟΡΜΑ, ενώ πραγματοποιούσαν παρέμβαση στο κέντρο της πόλης. Από το δουλεμπορικό γραφείο «Σωματείο Ελλήνων Αγ. Νικόλαος», στήνοντας δολοφονική ενέδρα, επιτέθηκαν με σιδερολοστούς, μπουκάλια, και πέτρες τραυματίζοντας σοβαρά αρκετά άτομα.

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση σκευωρίας που στήνεται εις βάρος των αντιφασιστών της ΟΡΜΑ με την αγαστή συνεργασία κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών, για να τη βγάλουν λάδι οι φασίστες, τραμπούκοι-δολοφόνοι. Η προσπάθεια των μελών της ΟΡΜΑ να καταθέσουν μηνήσεις αμέσως μετά το δολοφονικό χτύπημα που δέχτηκαν, στο αστυνομικό τμήμα Περάματος, μετατράπηκε, καθ’ υπόδειξη των νεοναζί-φασιστών σε μαζική προσαγωγή τους στη ΓΑΔΑ. Ενώ, έξι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις με κατηγορίες για απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, διατάραξη κοινής ειρήνης και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Παράλληλα μέσα από το αστυνομικό τμήμα Περάματος φυγαδεύτηκε μέλος της Χ.Α. που έπαιξε ενεργό ρόλο στη δολοφονική επίθεση.

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση αποπροσανατολισμού και παραπληροφόρησης που στήθηκε από τους ίδιους μηχανισμούς, παρουσιάζοντας τη δολοφονική ενέδρα και το χτύπημα ως «σύγκρουση εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος με αντιφασίστες». Επιχειρούν να εμφανίσουν το δουλεμπορικό γραφείο ως «σωματείο» και τους νεοναζί-φασίστες ως απλούς εργάτες, την ίδια στιγμή που έχει αποκαλυφθεί ο βρώμικος και αντεργατικός ρόλος τους. Το φασιστικό δουλεμπορικό γραφείο στήθηκε καθ΄ υπόδειξη του κεφαλαίου και της εργοδοσίας και λειτουργεί ως εργοδοτικό παραμάγαζο στη Ζώνη και το λιμάνι. Το χρησιμοποιούν για να ρίξουν τα μεροκάματα, να σπάσουν τις συλλογικές συμβάσεις, να τσακίσουν τη συλλογική διεκδίκηση των εργατών μέσα από τα σωματεία τους και τις συλλογικές τους διαδικασίες. Ταυτόχρονα, οι νεοναζι-φασίστες της Χ.Α. ως πραγματικά τσιράκια του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, στήνουν μέσα από αυτό απεργοσπαστικούς μηχανισμούς ενάντια σε κάθε διεκδίκηση των εργατών, όπως πρόσφατα επιχείρησαν να κάνουν με την απεργία των εργατών στη COSCO.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τον βασικό πολιτικό εκφραστή και διαχειριστή των συμφερόντων του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου και τις υποκριτικές δηλώσεις ενάντια στο φασισμό. Είναι η κυβέρνηση που ξεπλένει το νεοναζιστικό μόρφωμα στο όνομα της «εθνικής ομοψυχίας». Που κλιμακώνει την επίθεση στα εργατολαϊκά δικαιώματα. Που εντείνει τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Που συνεχίζει το ξεπούλημα και τις ιδιωτικοποιήσεις με αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις που εξασφαλίζουν τη πλήρη ασυδοσία του κεφαλαίου. Που μετατρέπει τη χώρα από τη μια σε αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση και από την άλλη σε μια απέραντη Ειδική Οικονομική Ζώνη. Που φυτεύει τα καζάνια του θανάτου στο Πέραμα και τη Δραπετσώνα για τη κερδοφορία της COSCO και των ντόπιων κεφαλαιοκράτων. Είναι η πολιτική της κυβέρνησης, συνολικότερα η πολιτική του συστήματος που δίνει αέρα στα πανιά του νεοναζιστικού μορφώματος.

Ο φασισμός και το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α. είναι ότι πιο σάπιο γέννησε ο καπιταλισμός στη χώρα μας. Σήμερα χτυπάνε και δολοφονούν μετανάστες και πρόσφυγες, αριστερούς και αντιφασίστες. Αύριο, θα στοχοποιούν τους εργάτες που απεργούν ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα, τους κατοίκους που αγωνίζονται ενάντια στα καζάνια, το λαό που αγωνίζεται ενάντια στη φτώχεια και την ανεργία, τους νέους που διεκδικούν το δικαίωμα στις σπουδές.

Καμία ανοχή στους νεοναζί-φασίστες, είναι εχθροί του λαού. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Μαζικά και αποφασιστικά να καταγγείλουμε, να καταδικάσουμε και να απομονώσουμε τις φασιστικές προκλήσεις. Όπλο μας η οργανωμένη πάλη, το λαϊκό-εργατικό κίνημα. Η Αντίσταση στην αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ- ΔΝΤ. Η Διεκδίκηση για μια ζωή με δικαιώματα!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει

Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί

Να αθωωθούν οι 6 αντιφασίστες αγωνιστές


Λαϊκή Αντίσταση Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com