...................

17 Ιουν 2018

Ψηφίσματα αλληλεγγύης στον Τουργκούτ Καγιά


Ο Τουργκούτ Καγιά εξακολουθεί να βρίσκεται στη φυλακή. Η καθυστέρηση από τη πλευρά της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού της Σταύρου Κοντονή καθώς και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού σε συνέντευξή του ότι οι αποφάσεις που θα πάρει η κυβέρνηση για τον Τουργκούτ θα εξαρτηθούν από το "συμφέρον της χώρας" και από το όχι εύκολο θέμα των σχέσεων με την Τουρκία εντείνουν τις ανησυχίες για σοβαρή πιθανότητα έκδοσής του.

Ψηφίσματα έχουν εκδόσει μέχρι στιγμής δεκάδες οργανώσεις, συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι που στη πλειοψηφία τους δημοσιεύονται στο ιστολόγιο της Επιτροπής Αλληλεγγύης η οποία προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την Τετάρτη. Κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται στην Ευρώπη ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε μια συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα ενώ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Είναι γεγονός ότι οι κινητοποιήσεις για τους πολιτικούς πρόσφυγες που βρίσκονται στις ελληνικές φυλακές αντμετωπίζοντας είτε τον κίνδυνο έκδοσης είτε βαριές κατηγορίες και από την ελληνική δικαιοσύνη (περίπτωση των «9»), βρίσκονται αρκετά κάτω από την κρισιμότητα της κατάστασης και τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Μέχρι στιγμής, ουσιαστική παρέμβαση πραγματοποιούν λίγοι, συγκεκριμένοι χώροι της Αριστεράς και κυρίως οι Τούρκοι πρόσφυγες. Αντίθετα, στην Ευρώπη, με πιο δυσμενείς συσχετισμούς, υπήρξαν πιο άμεσα αντανακλαστικά. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς και στην περίπτωση των «9» αλλά και στην περίπτωση των αγωνιστών της ΑΤΙΚ, υπήρξαν ανάλογα προβλήματα.

Το επόμενο διάστημα, με την ζωή του αγωνιστή να βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο, απαιτείται ένταση των προσπαθειών. Πρέπει να πραγματοποιηθούν και νέες κινήσεις αλληλεγγύης, να παρθούν νέες πρωτοβουλίες δράσης, αλλά και να ανοίξει το ζήτημα με κάθε μορφής παρέμβαση στον λαό από τους αγωνιστές που αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα.

Δημοσιεύουμε εδώ 3 νέα ψηφίσματα φοιτητικών συλλόγων που υιοθετήθηκαν σαν αποφάσεις μετά από πρόταση των Αγωνιστικών Κινήσεων. Είναι των συλλόγων της Φαρμακευτικής Πάτρας, των Θεατρικών Σπουδών Πάτρας και του Πολυτεχνείου Ξάνθης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com