5 Ιουν 2018

ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Να μην εκδοθεί στην Τουρκία ο αγωνιστής Τουργκούτ Καγιά

Ο Τουργκούτ Καγιά, 45χρονος ιστορικός και δημοσιογράφος σε αριστερή τουρκική εφημερίδα, με δημόσια πολιτική δράση από τα φοιτητικά του χρόνια ως αριστερός με φιλοκουρδικές απόψεις, για τις οποίες και έχει υποστεί σοβαρές διώξεις από τις τουρκικές αρχές, όπως αυθαίρετες συλλήψεις και κρατήσεις, βασανιστήρια και κακομεταχείριση, 6ετή προφυλάκιση σε φυλακές τύπου F, κατηγορίες με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο είναι σήμερα αιτών άσυλο στην Ελλάδα και κρατείται προς έκδοση του στην Τουρκία. Οι Τουρκικές αρχές των ζητούν ως μέλος παράνομης οργάνωσης κατόπιν μιας άδικης δίκης και αμετάκλητης απόφασης τουρκικού δικαστηρίου για να εκτίσει υπόλοιπο ποινής φυλάκισης. Η καταδίκη αυτή αποτελεί δίωξη και τιμωρία των πολιτικών του φρονημάτων και των δημοκρατικών δραστηριοτήτων του. Σε περίπτωση που επιστρέψει στην Τουρκία, ο Τουρκούτ Καγιά θα φυλακιστεί για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, θα κινδυνεύσει να υποστεί βασανιστήρια και κακομεταχείριση, ενώ θα αντιμετωπίσει και άλλες ποινικές διώξεις και καταδίκες σε βάρος του λόγω των πολιτικών του φρονημάτων και της υποστήριξης του στον αγώνα του κουρδικού λαού.

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε στις 30/5/2018, την έκδοση του στο φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας. Είχε προηγηθεί αντίστοιχη απόφαση του συμβουλίου Εφετών Θράκης. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Τουργκούτ Καγιά είχε συλληφθεί και παλαιότερα, το 2015, στην Ελλάδα ύστερα από αίτημα του τουρκικού κράτους. Η απελευθέρωσή του, όπως και άλλων συντρόφων του, ήταν αποτέλεσμα του πλατιού κινήματος συμπαράστασης.

Είναι καθήκον του δημοκρατικού κινήματος της χώρας μας να καταγγείλει και να αποτρέψει αυτήν την εγκληματική ενέργεια για την οποία την τελική ευθύνη θα έχει η ελληνική κυβέρνηση.

ΕΛΜΕ Ηρακλείου
4/6/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com