6 Ιουν 2018

Σύλλογος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας: ΟΧΙ ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ!
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ!

Συνάδελφοι συναδέλφισσες

Το ζήτημα που προέκυψε με την τήρηση παρουσιολογίου για τους αναπληρωτές συναδέλφους στη συνέλευση “αλλιώς δε θα πληρωθούν”, μπαίνει για πρώτη φορά.

Το ζήτημα όμως των υπογραφών γενικά για να τιμωρηθούν όσοι “αδιαφορούν” και να διαφυλαχτούν οι υπόλοιποι, έμπαινε συχνά ως συζήτηση, αλλά δεν είχαν τολμήσει να το επιβάλλουν ούτε σε σεμινάρια συμβούλων.

Πρόκειται για μια συζήτηση που άνοιγε με κάθε ευκαιρία, κυρίως από τη μεριά των ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚ(ΔΗΣΥ) και έβαζε στο στόχαστρο τους νέους συναδέλφους κυρίως και όσους δεν έρχονται στις συνελεύσεις παρότι είναι εργάσιμη ημέρα κλπ Ανάλογες παρεμβάσεις γίνονταν και από μερίδα τοπικού τύπου για το ''απαράδεκτο” να χάνουν τα παιδιά μάθημα για να γεμίζουν οι καφετέριες με δασκάλους!

Βέβαια αυτή η εκστρατεία συκοφάντησης βρήκε ευνοϊκό έδαφος στην απαξίωση του συνδικαλισμού με κύρια ευθύνη των υποταγμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που με τις χρεοκοπημένες πολιτικές τους αφήνουν την επίθεση των κυβερνήσεων να μας ξεριζώνει όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει.

Έτσι φτάσαμε τα τελευταία χρόνια να μην δίνεται άδεια για συνέλευση παρά μόνο όταν έχουμε εκλογές. Και φέτος μπήκε το ζήτημα του παρουσιολογίου. Αυτό, συνάδελφοι, είναι ένα παραπέρα βήμα στην επίθεση και αποτελεί για εμάς μια τεράστια υποχώρηση!

Γιατί επιτρέψαμε να ελέγχει η διοίκηση και το κράτος, η εργοδοσία δηλαδή, πώς και με ποιον τρόπο θα ασκούμε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ μας να συζητάμε και να αποφασίζουμε για τα προβλήματά μας.

Η πληρωμή των αναπληρωτών αποτέλεσε το πρόσχημα από τη μεριά της διοίκησης για να θέσει και να επιβάλλει τους όρους της. Ήταν ένα παραπέρα βήμα για τον ασφυχτικό έλεγχο του συνδικαλισμού από τη μεριά του συστήματος, ώστε να καταστεί τελείως άνευρος και ακίνδυνος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου έχει τεράστιες ευθύνες που το δέχτηκε, κάλεσε τους συναδέλφους να υπογράψουν, υποτάχτηκε στην τρομοκρατία της περικοπής μισθού, ανέλαβε να συγκεντρώσει τις υπογραφές και να τις παραδώσει στη διοίκηση. Και από πάνω κάλεσε εγγράφως όσους δεν θέλουν να είναι στη συνέλευση, να βρίσκονται στο σχολείο για μάθημα! Αυτό βέβαια δεν αφορούσε μόνο τους αναπληρωτές. Με αυτόν τον τρόπο ενίσχυσε και τροφοδότησε τις πιο δεξιές και αντιδραστικές φωνές που θέλουν να μας διαχωρίζουν, να μας κατηγοριοποιούν και να μας εκφοβίζουν.

Ακούσαμε και το επιχείρημα στη δευτερολογία του προέδρου ότι κάτι τέτοιο δε γινόταν στο παρελθόν γιατί η παρουσία των αναπληρωτών στη συνέλευση φαινόταν στη συμμετοχή τους στις εκλογές του συλλόγου... Έτσι μάθαμε ότι και οι εκλογικοί κατάλογοι παραδίδονται στη διοίκηση!

Πραγματικά δεν έχουμε λόγια....

Από μεριάς μας αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι ποτέ ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα δεν ασκείται κατόπιν άδειας και συμφωνίας με τον αντίπαλο γιατί ο αντίπαλος απλά ΔΕΝ αναγνωρίζει κανένα δικαίωμα.Βρισκόμαστε σε εποχές τέτοιες ,που χρειάζεται να συγκροτήσουμε δυνάμεις για να επανακατακτήσουμε τα δικαιώματά μας.

Οτιδήποτε άλλο αποτελεί υποχώρηση και διαφυγή.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com