...................

23 Ιουν 2018

Να αποτραπεί η έκδοση του Τουργκούτ Καγιά! Κάτω τα χέρια από τους πολιτικούς πρόσφυγες!

Με μια προκλητική δικαστική απόφαση, στις 30 του Μάη, ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να εκδώσει στην Τουρκία τον αγωνιστή και πολιτικό πρόσφυγα Τουργκούτ Καγιά, στέλνοντάς τον ουσιαστικά στα βασανιστήρια και πιθανόν τον θάνατο. Ο Τουργκούτ Καγιά είναι καταζητούμενος από το αυταρχικό καθεστώς της Τουρκίας για την πολιτική του δράση, και δεν πρόκειται να έχει μια «δίκαιη δίκη» αν παραδοθεί στις τούρκικές αρχές, αλλά θα οδηγηθεί στα κελία τύπου F. Ο Τουργκούτ Καγιά βρίσκεται έκτοτε σε απεργία πείνας, ενώ ο υπουργός δικαιοσύνης Κοντονής ακόμα αποφεύγει να βγάλει επίσημη απόφαση για την περίπτωση του.

Την ίδια περίοδο, επανεξετάστηκε η αίτηση για έκδοση του προφυλακισμένου πολιτικού πρόσφυγα Αλή Ερκάν από το δικαστήριο της Λάρισας, παρόλο που έχει ήδη υπάρξει εκδίκαση της υπόθεση του με απόφαση μη έκδοσης. Έτσι, ο αγωνιστής βρέθηκε ακόμα μια φορά υπό τον κίνδυνο της παράδοσης του.

Οι διώξεις αυτές δεν είναι μεμονωμένες περιπτώσεις: είναι κομμάτι μιας συνολικής βιομηχανίας άγριων αντικομουνιστικών διώξεων σε Ελλάδα και ΕΕ, με στόχο τους πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία. Από το Δεκέμβρη του 2017, 9 Τούρκοι κομμουνιστές πολιτικοί πρόσφυγες έχουν συλληφθεί από τις ελληνικές αρχές, και βρίσκονται κρατούμενοι ως «τρομοκράτες» σε 8 διαφορετικές φυλακές.

Οι εκδόσεις των αγωνιστών, αν υλοποιηθούν θα αποτελέσουν μια επικίνδυνη κλιμάκωση της καταστολής, καθώς αν πραγματοποιηθούν ανοίγει ο δρόμος για να τεθούν σε παρανομία οι πολιτικοί πρόσφυγες στην Ευρώπη. Ειδικά στην Ελλάδα, όπου καταφεύγουν κυνηγημένοι πολλοί αγωνιστές από την γειτονική χώρα, θα σημάνει την έναρξη ενός πογκρόμ εναντίων τους. Γι’ αυτό πρέπει να αποτραπεί η έκδοση του Τουργκούτ Καγιά.

Οι πολιτικές διώξεις δεν μπορούν να διαχωριστούν από την πολιτική της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής που περιλαμβάνει το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας, τις διώξεις και συλλήψεις συνδικαλιστών, το χτύπημα των διαδηλώσεων, ακόμα και την αυταρχική στοχοποίηση πολιτικών φρονημάτων, όπως αποδείχθηκε στις περιπτώσεις «της Ηριάννας και του Περικλή». Πολιτική που είναι τμήμα της επίθεσης του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου ενάντια στα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα.

Γίνεται επίσης φανερό, ότι οι ζωές των αγωνιστών είναι ένα «χαρτί διαπραγμάτευσης» ανάμεσα στην Ελληνική και την Τούρκικη αστική τάξη, ότι συνδυάζονται με την περίπτωση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών και των 8 Τούρκων αξιωματικών, αλλά και τον γενικότερο ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό στο Αιγαίο και την Κύπρο. Οι εξελίξεις αυτές κάνουν ιδιαίτερα επικίνδυνη την κατάσταση των φυλακισμένων αγωνιστών.

Οι πολιτικοί πρόσφυγες δεν είναι ούτε «τρομοκράτες», ούτε αντικείμενα παζαριών. Είναι λαϊκοί αγωνιστές και είναι ευθύνη κάθε δημοκράτη, αλλά και συνολικά του λαϊκού κινήματος, να τους περιφρουρήσει. Πρέπει το επόμενο διάστημα πρέπει να πυκνώσουν οι κινήσεις συμπαράστασης, για να αποτραπούν όλες οι εκδόσεις και να απελευθερωθούν οι φυλακισμένοι αγωνιστές.

• Κάτω τα χέρια από τους πολιτικούς πρόσφυγες!
• Όχι στην έκδοση του Τουργκούτ Καγιά!
• Να λευτερωθούν όλοι οι διωκόμενοι αγωνιστές!
• Κοινοί διεθνιστικοί αγώνες των λαών Ελλάδας-Τουρκίας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον φασισμό και την εκμετάλλευση!

23/6/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com