...................

26 Ιουν 2018

Συνέντευξη και μαζική παράσταση ενάντια στις νέες διώξεις μελών του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στις 6 Οκτώβρη 2017, στην πορεία που οργάνωσε ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και άλλες κοινωνικοπολιτικές συλλογικότητες της πόλης με αφορμή το συνέδριο που διοργάνωσε ο Σ.Ε.Β. στη ΔΕΘ με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού της κοινωνικής καταστροφής Αλ. Τσίπρα, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους διαδηλωτές για να διαλύσουν την πορεία. Τα χημικά έπνιξαν τους διαδηλωτές και τα αστυνομικά γκλομπς χτυπούσαν ανεξέλεγκτα, τραυματίζοντας σοβαρά στο κεφάλι το μέλος του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Κώστα Ξενόπουλο.

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου ο Κώστας Ξενόπουλος καλείται στην Κρατική Ασφάλεια (κατ’ ευφημισμόν, "Υπηρεσία Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος") να απολογηθεί, μετά από μήνυση που του ασκήθηκε (το Μάρτη του 2018!) για την ίδια υπόθεση και για τα αδικήματα της "απόπειρα απρόκλητης σωματικής βλάβης σε αστυνομικούς" και “διατάραξης κοινής ειρήνης”…

Στις 7 Μάρτη 2018, την πρώτη μέρα εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη, τα ΜΑΤ επί δύο ώρες χτυπούσαν τη διαδήλωση που οργάνωσε ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ενάντια στην αρπαγή από τις τράπεζες ενός διαμερίσματος και μιας ημιυπόγειας αποθήκης (μικρής αξίας και για μικρές οφειλές). Οι πάνοπλες διμοιρίες των ΜΑΤ, κάτω από τις εντολές της συμβολαιογράφου Ευφ. Λέπεση, όχι μόνο απαγόρευσαν τη συνάντηση των διαδηλωτών μαζί της αλλά με ευρεία χρήση χημικών, ασπίδων και γκλομπς απώθησαν και χτύπησαν τους διακόσιους και πλέον διαδηλωτές, τραυματίζοντας μεταξύ άλλων στο κεφάλι τον (τότε) περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας Θανάση Αγαπητό.

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου δύο μέλη του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ, ο τραυματισθείς Θανάσης Αγαπητός και (για τέταρτη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο) ο Ηλίας Σμήλιος, καλούνται στην Κρατική Ασφάλεια να απολογηθούν μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη που τους ασκήθηκε για την ίδια υπόθεση και για τα αδικήματα της "επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε αστυνομικούς" και “διατάραξης κοινής ειρήνης”…

Και δυστυχώς αυτές είναι μόνο δύο από τις τόσες και τόσες διώξεις που ασκήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και όλη τη χώρα ενάντια σε μέλη του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ και γενικά του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για την προάσπιση του δικαιώματος όλων στη στέγη, την ενέργεια, το νερό και τα κοινωνικά αγαθά. Το παραμύθι της «ανάπτυξης» που έρχεται και της «εξόδου από τα μνημόνια» είναι “δύσπεπτο” για το λαό και τα αντιλαϊκά μέτρα που το συνοδεύουν μπορούν να επιβληθούν μόνο με την ένταση της αστυνομικής βίας και καταστολής και των δικαστικών διώξεων ενάντια σε κάθε εργατική και λαϊκή αντίσταση και διαμαρτυρία.

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι στο κέντρο αυτής της μαζικής επίθεσης αυταρχισμού και καταστολής στη Θεσσαλονίκη έχει μπει ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του περιεχομένου και της δράσης του. Αυτό το ανεξάρτητο κέντρο αγώνα της πόλης, που αποτελείται από εργατικά σωματεία, συνελεύσεις γειτονιάς, συλλόγους φοιτητών και συνταξιούχων και κοινωνικοπολιτικές συλλογικότητες και έδωσε το προηγούμενο διάστημα με επιτυχία τη μάχη στο ειρηνοδικείο ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, συνεχίζει δε στα συμβολαιογραφεία, τους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς και όλα τα δεινά που η πολιτική κυβερνήσεων και Ε.Ε. έφεραν για την κοινωνική πλειοψηφία. Αυτού του κέντρου αγώνα που με βάση τη δημοκρατία των συνελεύσεων κι απαλλαγμένο από κομματικούς εναγκαλισμούς, μίλησε από την αρχή για έναν ανυποχώρητο αγώνα χωρίς ημερομηνία λήξης, χωρίς ξεπουλήματα και διαπραγματεύσεις "για το μοίρασμα της φτώχειας μας". Ενός αγώνα που φαίνεται ότι μπορεί να γίνει επικίνδυνος για την πολιτική τους, καθώς μπορεί να συσπειρώσει εργαζόμενους κι άνεργους, νέους και συνταξιούχους, καθέναν που χωρίς αυταπάτες, αναμονή για επίδοξους σωτήρες κι αναθέσεις, θέλει να μετουσιώσει την οργή για όλα αυτά που σε βάρος μας γίνονται σε δράση για την ανατροπή τους.

Ας το ξαναπούμε: ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ!


Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καλεί
 • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ για την αποκάλυψη της πολιτικής του κρατικού αυταρχισμού και της καταστολής, την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, 12.30μ.μ., στην ΕΔΟΘ (Προξ. Κορομηλά 51)
 • ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στην Κρατική ασφάλεια ενάντια στις διώξεις των συναγωνιστών μας και όλου του κινήματος, την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018, 11.30π.μ., στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου)
https://syntonsyllogthes.blogspot.com/

2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος26/6/18, 9:26 μ.μ.

  Ειναι οι αμεσο δημοκρατες που ηθελαν να σας λυντσαρουν στις πλατειες. Ξυνεστε στη γκλιτσα τους.
  Πατε να τους εναγκαλισθειτε και να θιξεται την τιμη και την ανεξαρτησια τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τώρα αν βγάζει κανείς νόημα από αυτό το σχόλιο θα παρακαλούσα να με βοηθήσει και μένα!

   Διαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com