...................

28 Ιουν 2018

Ανταπόκριση για τη Λευκίμμη

Αλληλεγγύη στον αγώνα των Λευκιμμιωτών. ΟΧΙ στη λειτουργία του ματοβαμμένου ΧΥΤΑ

Κέρκυρα, 28-6-2018

Ξανά οι κάτοικοι της Λευκίμμης, σε έναν παρατεταμένο αγώνα που μετρά ήδη μια δεκαετία, με συγκεντρώσεις, πορείες, καταλήψεις, δίκες αγωνιστών, αστυνομοκρατία και τρομοκρατία. Ενάντια στη λειτουργία ενός ΧΥΤΑ, που είναι νέτα-σκέτα καταστροφικός για το περιβάλλον, τη ζωή, την υγεία, την περιουσία και τη δουλειά των κατοίκων της περιοχής.

Κάπως έτσι, η Λευκίμμη βρέθηκε να πληρώνει τις ‘αμαρτίες’ ενός ολοένα και πιο καταναλωτικού μοντέλου ζωής, ενός δήμου που δεν ξέρει πως γράφεται η λέξη ‘ανακύκλωση’, ενός κράτους που η πολιτική του για τα σκουπίδια συμβαδίζει απόλυτα με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα δικαιώματα του λαού.

Κάπως έτσι, οι Λευκιμμιώτες βρίσκονται για μια ακόμα φορά απέναντι σε ένα αδίστακτο και σιδερόφρακτο κράτος, απέναντι σε τοπικές αρχές και αρχόντους που είναι συνεργοί και ψεύτες. Κάπως έτσι σήμερα, με συνοδεία ΜΑΤ έρχονται τα φορτηγά να εναποθέσουν τα σκουπίδια στον φρουρούμενο από ΜΑΤ ΧΥΤΑ, ενώ με βία, καταστολή και συλλήψεις, τα ΜΑΤ και η αστυνομία προσπαθούν να εμποδίσουν τους κατοίκους από τη διαμαρτυρία και το σταμάτημα της λειτουργίας του ΧΥΤΑ.

Κάπως έτσι, βρίσκονται σήμερα ενώπιος ενωπίω ο μικρός(;) Δαβίδ και ο σιδερόφρακτος Γολιάθ, οι κάτοικοι της Λευκίμμης από τη μια και το κράτος από την άλλη. Και αν βάλαμε δίπλα στο μικρός ερωτηματικό είναι γιατί έχουμε απέραντη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τις δυνατότητες αυτού του κόσμου. Ξέρουμε ότι μπορούν, στηριγμένοι στις δικές τους δυνάμεις, χάρη στον δικό τους σκληρό και παρατεταμένο αγώνα και με την εκφρασμένη αλληλεγγύη του λαού, να βάλουν φρένο στα αντιλαϊκά σχέδια.

Έτσι, το ΚΚΕ(μ-λ) εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους κατοίκους της Λευκίμμης και στον αγώνα τους για αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής. Έναν αγώνα με διάρκεια, αυτοθυσίες, ν ε κ ρ ό , αλλά και πείσμα, δυναμικότητα και επιτυχίες τέτοιες που η κυβερνητική πολιτική και οι τοπικοί εκφραστές της μόνο με τρομοκράτηση και καταστολή μπορούν να αντιμετωπίσουν.

Ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο που προωθούν την άγρια επίθεση στην τσέπη μας και την κατάργηση των δημοκρατικών και εργασιακών δικαιωμάτων, δεν θέλουν ο λαός να έχει μια νίκη στο ενεργητικό του. Όμως, ο λαός μας δεν μπορεί να επιλέξει παρά την επιβίωσή του. Παλεύει και υπερασπίζεται το δικαίωμα στη ζωή, στη δουλειά, στο καθαρό περιβάλλον, στις αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Παλεύει και θα νικήσει.

Έξω τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη
ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟΥ ΧΥΤΑ
Η νίκη των Λευκιμμιωτών θα είναι νίκη όλου του λαού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com