7 Ιουν 2018

Επίθεση της αστυνομίας ενάντια σε νεολαίους χθες στα Χανιά | Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης

Η βία των δακρυγόνων και οι συλλήψεις, μετά από άγριο ξυλοδαρμό νεολαίων, από την αστυνομία για να περιφρουρηθεί η σύναξη πατριδοκάπηλων και φασισταριών, αποκαλύπτει τη διπλή όψη της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται κοσμοπολίτης αλλά συγκυβερνά με τους πατριδοκάπηλους των ΑΝΕΛ. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αναπαράγουν όπου και όταν χρειάζεται τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία με τους γύρω λαούς για να υπηρετήσουν τις βλέψεις της ντόπιας αστικής τάξης και την ίδια στιγμή για τις ίδιες βλέψεις υπηρετούν λακέδικα τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ μετατρέποντας τον τόπο μας σε βάση των πολεμικών τους εξορμήσεων.

Άλλη μια έκφραση της φασιστικοποίησης η τρομοκρατία της αστυνομίας το βράδυ της Τετάρτης 6/6 στα Χανιά που εκδηλώθηκε αξιοποιώντας -λαθεμένες και αδιέξοδες- κινήσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Μόνο με εμπιστοσύνη στο λαό και στη δυναμική της μαζικής του πάλης μπορεί να υπηρετηθεί η πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο και το φασισμό και κάτι τέτοιο είναι απολύτως αναγκαίο κόντρα στην ηττοπάθεια και την υποταγή στους κυρίαρχους.

Κάτω η πολιτική της αντιλαϊκής επίθεσης, της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, του πολέμου και της φασιστικοποίησης

Να συμβάλλουμε στο ξαναδυνάμωμα μαζικών λαϊκών αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com