13 Ιουν 2018

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές!

Ο Τουργκούτ Καγιά, ένας ακόμη αγωνιστής του αριστερού επαναστατικού κινήματος της γειτονικής χώρας, της Τουρκίας, κινδυνεύει να απελαθεί μετά την απόφαση του Άρειου Πάγου στις 30 Μάη. Παράλληλα, μεθοδεύεται και η επανεξέταση της υπόθεσης του Αλή Ερκάν Γκόγκογλου, για τον οποίο υπάρχει ήδη απόφαση μη έκδοσης.

Είναι βέβαιο πως η εφαρμογή αποφάσεων έκδοσης θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους. Παράλληλα θα αποτελέσει και ένα κακό προηγούμενο για άκρως αντιδημοκρατικές και επικίνδυνες δικαστικές και πολιτικές πρακτικές. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι έτοιμη να τους παραδώσει, επικαλούμενη αποφάσεις της δικαιοσύνης και φέρει εξ ολοκλήρου την πολιτική ευθύνη για τη ζωή τους. Να κινηθούμε για να αποτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη.

Η συμπαράσταση απέναντι στους διωκόμενους αγωνιστές, απέναντι σε όποιον δημοκράτη αγωνίζεται και αντιμετωπίζει εκδόσεις και φυλακές είναι σοβαρή υπόθεση για το αριστερό προοδευτικό κίνημα της χώρας.

Η μόνη δύναμη που μπορεί να σταματήσει την έκδοση των αγωνιστών και να εγγυηθεί τα δημοκρατικά τους δικαιώματα είναι η αλληλεγγύη και ο αγώνας.

Όχι στις εκδόσεις αγωνιστών στην Τουρκία.
Άμεση απελευθέρωση του Τουργκούτ Καγιά - Να του δοθεί πολιτικό Άσυλο.
Καμία σκέψη για έκδοση του Αλή Ερκάν Γκόγκογλου στην Τουρκία.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

https://protovouliantistasis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com