8 Ιουν 2018

ΕΞΩ Ο ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ | ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΧΑΝΙΑ 9/6 11:30

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης μετά από επικοινωνία με άλλες συλλογικότητες και οργανώσεις καλεί σε συγκέντρωση σαν μια πρώτη άμεση απάντηση της παρουσίας του Τραμπ στη βάση της Σούδας.

Είμαστε με τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών και όχι με τους φονιάδες τους!

Να εναντιωθούμε στη πολιτική που γεμίζει τη χώρα βάσεις και πυρηνικά και μας μπλέκει στο πόλεμο των ιμπεριαλιστών!

ΕΞΩ Ο ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 9/6 11:30 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ


Λίγες μέρες μετά τον ελλιμενισμό του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου Τρούμαν στη Σούδα, τα πρωτοσέλιδα του τοπικού τύπου αναφέρονται στην άφιξη των βατραχανθρώπων «seals» (ελίτ των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ που συνεργάζονται με τη CIA).

Αναφέρονται επίσης στην έγκριση μελέτης για κατασκευή δεξαμενής επιδιόρθωσης μεγάλων πλοίων που δε μπορεί να εξυπηρετήσει ο Ναύσταθμος, καθώς και στην ανέγερση τεράστιας αποθήκης ανεφοδιασμού. Σκέψεις υπάρχουν και για χρήση του ναυτικού νοσοκομείου Σούδας. Στις παλιές παροχές διευκολύνσεων στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ με τις αποθήκες καυσίμων και πυρομαχικών προστέθηκαν νέες προβλήτες (Κ15), το ΚΕΝΑΠ, η επέκταση στο Μουζουρά και προστίθενται πλέον με γρήγορους ρυθμούς ολοένα καινούριες με την κυβέρνηση να τις παραχωρεί χωρίς αντιρρήσεις. Όλη η χώρα άλλωστε δίνεται με προθυμία από την κυβέρνηση και όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό σαν ορμητήριο στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ- ΝΑΤΟ – Ισραήλ. Η ντόπια αστική τάξη επιδιώκει την γεωπολιτική της αναβάθμιση μ’ αυτό το βρώμικο και τυχοδιωκτικό τρόπο. Όμως πως επιδρούν αυτές οι εξελίξεις στη ζωή του κόσμου της δουλειάς και της νεολαίας;

Τα παιδιά των εργαζόμενων είναι αυτά που γίνονται πάντα κρέας για τα κανόνια και η εμπλοκή της χώρας σε πολεμικούς σχεδιασμούς ξεκάθαρα γεννά τέτοιους κινδύνους. Ιδιαίτερα στα Χανιά οι κίνδυνοι φανερά πια γίνονται πολλαπλάσιοι και υπάρχουν και άμεσες συνέπειες που ήδη υφιστάμεθα. Συνέπειες στην υγεία μας, στην αξιοπρέπειά μας και δε θα αργήσουν συνέπειες και στην τοπική οικονομία από τη συνεχή επέκταση στρατιωτικών δραστηριοτήτων. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πέρα από τη σφοδρή και ασταμάτητη επίθεση του κεφαλαίου έχουν ζωτική ανάγκη να μπουν στον αγώνα και να αντικρούσουν την πρωτόγνωρη μετατροπή του τόπου μας σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών. ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ισραήλ έχουν μακρύ ιστορικό δολοφονίας λαών και καταστροφής μιας ατελείωτης ακολουθίας χωρών. Χιροσίμα - Ναγκασάκι - Βιετνάμ - Ιράκ- Γιουγκοσλαβία - Αφγανιστάν - Λιβύη - Ουκρανία - Συρία, είναι χαρακτηριστικές περιπτώσεις των εγκλημάτων τους και όλα δείχνουν ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

Ο Τραμπ συμβολίζει, χωρίς να το κρύβει, την ωμή βαρβαρότητα του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και ενδεχόμενη στάση του στη Σούδα έχει μια σημειολογία που οφείλει να μας ανησυχεί. Στα χρόνια της βάρβαρης καταστροφής του Ιράκ η οικογένεια Μητσοτάκη τότε υποδέχτηκε τον πατέρα Μπους και από τότε η Σούδα κλιμακωτά αναβαθμίζεται στα σχέδια των ΗΠΑ. Σήμερα μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία με το Ιράν, οι πολεμικοί κίνδυνοι γενικευμένης ανάφλεξης σε μια περιοχή που ήδη φλέγεται είναι μεγαλύτεροι από ποτέ. Οι κίνδυνοι για τη χώρα μας, τη ζωή μας είναι μεγάλοι και εξίσου μεγάλη και η ευθύνη ν’ αντιδράσουμε.

Να βροντοφωνάξουμε


ΕΞΩ Ο ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Δε διαλέγουμε ιμπεριαλιστές «προστάτες» αλλά συμβάλλουμε στην οικοδόμηση μετώπου πάλης των λαών που είναι η μόνη προοπτική για την Ειρήνη στην περιοχή.

Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΡΑΜΠ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΣΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΧΑΝΙΑ 
8/6/2018

https://protovouliantistasis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com