6 Ιουν 2018

Συναυλία αλληλεγγύης στους 9 Τούρκους πολιτικούς κρατούμενους | Θεσσαλονίκη 5/6/18

Συναυλία αλληλεγγύης στους 9 Τούρκους πολιτικούς κρατούμενους πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη (5/6). Στην συναυλία εκτός από τοπικά σχήματα της πόλης συμμετείχε, το διωκόμενο συγκρότημα από την Τουρκία, Group Yorum. Η συναυλία διοργανώθηκε από την πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους 9 Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες.

Παρά τον άστατο καιρό, εκατοντάδες, κυρίως νέοι, συγκεντρώθηκαν στο Πολυτεχνείο για να στηρίξουν τους αγωνιστές, και να ακούσουν την γεμάτη διώξεις και αγώνες ιστορία του Group Yorum.


Από το μικρόφωνο διαβάστηκε η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας, που ακολουθεί, ενώ έγινε κάλεσμα για την κινητοποίηση στήριξης του Τουργκούντ Καγιά (θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης 7/6), και διαβάστηκε κομμάτι από το ψήφισμα που τον αφορά.

Οι νεολαίοι του ΚΚΕ(μ-λ) στήριξαν την δράση της Πρωτοβουλίας τόσο πριν όσο και κατά τη συναυλία. Αναρτήθηκε πανό, το οποίο φαίνεται στην φωτογραφία, και μοιράστηκαν προκυρήξεις της Οργάνωσης για το ζήτημα των διώξεων των κομμουνιστών (Κάτω τα χέρια από την κομμουνιστική ιδεολογία! - Ζήτω η διεθνιστική αλληλεγγύη!).


Ακολουθεί η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας:

ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 9 ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ!

Οι εννέα πολιτικοί κρατούμενοι φυλακίστηκαν μετά την σύλληψή τους το Νοέμβρη του 2017, σε μια επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, που εισέβαλλε βίαια στα σπίτια τους, παραμονές της επίσκεψης του Ερντογάν. Τους συνέλαβαν με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο, τους εντάσσουν στη διεθνή λίστα τρομοκρατίας, χωρίς να αναφέρουν σε ποια οργάνωση τους εντάσσουν. Η δίωξη των Τούρκων αγωνιστών είναι ξεκάθαρα πολιτική. Διώκονται για τις ιδέες τους και για την αντιφασιστική πολιτική δράση τους ενάντια στο φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας και τις κυβερνήσεις του, για τους αγώνες τους ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Οι αγωνιστές είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες είτε αιτούντες άσυλο. Είναι γνωστοί στην Ελλάδα από την συμμετοχή τους στο κίνημα.

Σε μια περίοδο έντασης του ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, διευρύνεται η πολιτική κρίση στην Τουρκία. Στη διαδικασία ξεπεράσματος της κρίσης, η επίθεση στην εργατική τάξη και στον λαό εντείνεται, με την καταστολή, τις απαγορεύσεις και την κρατική τρομοκρατία. Δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα δεν ισχύουν, βουλευτές και εκλεγμένοι δήμαρχοι φυλακίζονται, δημόσιοι υπάλληλοι απολύονται, οι απεργίες χτυπιούνται, χιλιάδες στελέχη και μέλη επαναστατικών και δημοκρατικών οργανώσεων συλλαμβάνονται και φυλακίζονται.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ εφαρμόζει την ίδια γραμμή και πολιτική με την πολιτική της ΕΕ που στοχοποιεί και ποινικοποιεί αγωνιστές, εργάτες και εργαζόμενους, πολιτικούς πρόσφυγες, κομμουνιστές και επαναστάτες. Αυτή τη πολιτική της ΕΕ, που σε πλήρη ευθυγράμμιση και συμπόρευση με τις ΗΠΑ, επιβάλλει αντικομμουνιστικά μνημόνια, περνά αντιτρομοκρατικούς νόμους, επεκτείνει το πλαίσιο της τρομοκρατίας και της καταστολής, συλλαμβάνει και φυλακίζει πολιτικούς πρόσφυγες.

Ήδη έχουν φτάσει στις δικαστικές αίθουσες, όπου απορρίφθηκε το αίτημα της έκδοσης στην Τουρκία για τους έξι κρατούμενους από το Εφετείο Αθηνών, της Λάρισας και του Ναυπλίου. Η γνωστοποίηση του θέματος στο λαό, η αλληλεγγύη που ξεδιπλώθηκε με πολύμορφες εκδηλώσεις, συνέβαλλαν στην απόρριψη των αιτημάτων έκδοσης. Το GRUP YORUM που συμμετέχει στην συναυλία αλληλεγγύης στις 5 Ιούνη, έχει δεχτεί την βάρβαρη καταστολή και πολλά μέλη είναι φυλακισμένα. Η Χιτζράν Ουρούν, σκηνοθέτιδα του ντοκιμαντέρ AX U WELAT, που προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είναι φυλακισμένη μετά την επιστροφή της στην Τουρκία.

Καταγγέλλουμε την απόφαση του Αρείου Πάγου για την έκδοση του Τουργκούτ Καγιά, που είναι ιστορικός και δημοσιογράφος αριστερής εφημερίδας και ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Όμως το αστικό δικαστικό σύστημα αποφάσισε την έκδοσή του στην Τουρκία παρόλο που αυτό σημαίνει μία νέα άδικη φυλάκισή του στην Τουρκία για τις πολιτικές πεποιθήσεις του σε φυλακές ισχυρής ασφαλείας τύπου F.

Η αλληλεγγύη στους τούρκους αγωνιστές και στους τούρκους πολιτικούς κρατούμενους είναι καθήκον για όλους τους αγωνιστές, τους εργάτες και τους εργαζόμενους, τους πολιτικούς πρόσφυγες, τους κομμουνιστές κι επαναστάτες που μπαίνουν στο στόχαστρο αυτής της πολιτικής.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στις 5 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 9μμ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΟΥΝ πουθενά και άμεσα να χορηγηθεί ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ σε όλους!

ΖΗΤΩ Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΤΟΥΣ 9 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com