8 Ιουν 2018

Ηράκλειο - στέκι Ζάλο | Εκδήλωση-Συζήτηση: Μάης '68, 50 χρόνια μετά


Την Παρασκευή 8/6 στις 6 μ.μ. οι Αγωνιστικές Κινήσεις πραγματοποιούν εκδήλωση-συζήτηση στο στέκι Ζάλο με θέμα: Μάης '68, 50 χρόνια μετά

Ο Μάης '68 στη Γαλλία, οι μεγάλες εξεγέρσεις της νεολαίας και του εργατικού κινήματος, αποτέλεσαν ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά γεγονότα της δεκαετίας του 60 στην Ευρώπη. Μία δεκαετία γεμάτη από την αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών της περιόδου, η οποία τροφοδοτεί και συμβάλει στις μεγάλες κινητοποιήσεις του '68. 50 χρόνια μετά συζητάμε, διδασκόμαστε και εμπνεόμαστε από τις κινητοποιήσεις νεολαίας και εργαζομένων για αξιοπρεπείς όρους σπουδών και δουλειάς.

Η εξέγερση του Μάη στη Γαλλία έφτασε μέχρι το σημείο που μπορούσε να απαντήσει τα ζητήματα με τα οποία ερχόταν αντιμέτωπη κάθε φορά. Κι αν σήμερα εμείς βρισκόμαστε σε διαφορετική αφετηρία, χωρίς τη φωτοβολία από τις νίκες του κομμουνιστικού κινήματος, χωρίς εφόδους στον ουρανό και χωρίς καν να μπορούμε να συγκροτήσουμε στοιχειωδώς τους δικούς μας αγώνες, αυτό δε σημαίνει ότι οι δικοί μας Μάηδες είναι αδύνατο να συμβούν. Από τη δική μας σημερινή αφετηρία μπορούμε να αναμετρηθούμε με την πραγματικότητα και να αναζητήσουμε τις δικές μας απαντήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com