...................

27 Ιουν 2018

Εκδήλωση για την «Αντίσταση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης» στο Σήμα | 30/6, 7:30 μ.μ.


"Σήμα" (Χαριλάου Τρικούπη και Ισαύρων 29 - Εξάρχεια), Σάββατο, 7:30 μ.μ.

«Αντίσταση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης»

Η κεντρική πολιτική εκδήλωση της Πορείας και του Σήματος για τον μήνα Ιούνιο είναι αφιερωμένη στην «Αντίσταση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης». Μαρτυρίες, ντοκουμέντα και οπτικό υλικό από την πιο σκοτεινή, όσο και ηρωική, σελίδα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Από το Νταχάου στο Χαϊδάρι και την Ελ Ντάμπα: Η άσβεστη παρακαταθήκη της αντίστασης των κομμουνιστών και των αντιφασιστών πατριωτών απέναντι στη θηριωδία των στρατοπέδων συγκέντρωσης και εξόντωσης. Η βραδιά εντάσσεται στη σειρά εκδηλώσεων μνήμης και τιμής (οι οποίες θα πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους) για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ. Το μουσικό σχήμα της Πορείας θα συνοδεύσει την εκδήλωση με τραγούδια από το «Μαουτχάουζεν» του Θεοδωράκη.

http://sima.poreia.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com