...................

19 Ιουν 2018

Kείμενο πρωτοβουλίας συλλογικοτήτων και φοιτητών ενόψει της ΔΕΘ 2018


Το κείμενο που ακολουθεί είναι το κείμενο που κατέληξε η "Πρωτοβουλία Συλλογικοτήτων και φοιτητών ενόψει της ΔΕΘ 2018".

ΔΕΘ 2018: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Σε μια περίοδο όπου ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός πρωτοστατεί στην πολεμική διαδικασία για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, κομματιάζοντας χώρες με τις επεμβάσεις του στην Μ. Ανατολή και όχι μόνο, η επιλογή της διοίκησης της ΔΕΘ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αναγορεύσουν τις ΗΠΑ σε «τιμώμενη χώρα» αποτελεί πρόκληση στα αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά μας αισθήματα. Σε όλο το φλεγόμενο τόξο των επεμβάσεων και των πολεμικών κινδύνων που αναμοχλεύει από τα Βαλκάνια μέχρι τη Μέση Ανατολή και αγκαλιάζει την Ελλάδα, οι ΗΠΑ έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο εμπρηστή στον ανταγωνισμό τους με το ρώσικο ιμπεριαλισμό. Έναν ρόλο που οι λαοί της πρώην Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, της Συρίας, της Ουκρανίας, και τόσοι άλλοι, έχουν πληρώσει με το αίμα τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι Αμερικάνοι δεν είναι προστάτες μας, όπως διατυμπανίζει όπου βρεθεί και όπου σταθεί ο πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται η πιο πιστή σύμμαχος των φονιάδων των λαών σε Ανατολική Μεσόγειο και Βαλκάνια. Η πρόσφατη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ αποτελεί μια εξαιρετική εξέλιξη για τις ΗΠΑ που επέβαλαν λύση στο ονοματολογικό για να ισχυροποιηθεί άμεσα η παρουσία του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Επιπλέον, η κυβέρνηση Τσίπρα με συμφωνίες για την επέκταση των βάσεων και των εγκαταστάσεων του ΝΑΤΟ σε όλη την επικράτεια (Σούδα, Λάρισα, Άραξος, Αλεξανδρούπολη), μετατρέπει την χώρα μας σε μια γιγαντιαία στρατιωτική βάση-ορμητήριο πολέμου. Η ελληνική αστική τάξη δε διστάζει να συνεργαστεί με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ που βάφει καθημερινά τα χέρια του με το αίμα του παλαιστινιακού λαού, αλλά και με το στρατιωτικό καθεστώς της Αιγύπτου, εμπλέκοντας σε μεγάλους κινδύνους τον λαό και την χώρα.

Τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, κομμένα και ραμμένα από τους οργανισμούς του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ (αλλά και της ΕΕ), η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, η πολιτική της καταστολής και της φασιστικοποίησης είναι συστατικά στοιχεία μιας συνολικής πολιτικής που θέλει να δημιουργήσει εργαζόμενους-συγχρόνους σκλάβους. Την ίδια ώρα, αμερικανικοί επιχειρηματικοί κολοσσοί όπως η κόκα-κόλα, που παρά τα κέρδη της πέταξε εκατοντάδες οικογένειες στην ανεργία, η Google που είναι υπόλογη για τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων ανθρώπων, ή η εξοπλιστική Lockheed Martin που ανέλαβε την συμφωνία 2δις για την αναβάθμιση των F-16, δεν έχουν καμιά θέση να «τιμώνται» στην πόλη μας.

Στη φετινή ΔΕΘ, η παρουσία του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη Θεσσαλονίκη, πρέπει να βρει απέναντι της τη μαζική κατακραυγή του λαού μας μέσα από οργανωμένες αντιπολεμικές, αντιιμπεριαλιστικές, λαϊκές και φοιτητικές κινητοποιήσεις.
  • ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ – ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΝΤ-ΕΕ
  • ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΕΘ 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com