5 Ιουν 2018

Αγωνιστικές Κινήσεις | ΔΕΘ 2018: Απέναντι στο βάθεμα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας!

«Τιμώμενη χώρα» οι Η.Π.Α. στη ΔΕΘ του 2018. Μέσα από αυτή την φιέστα η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΘ επιδιώκουν εκδηλώσουν την υποτέλεια τους στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, για λογαριασμό της εξαρτημένης ελληνικής αστικής τάξης. Θέλουν να ξεπλύνουν τους φονιάδες των λαών, το αιματοκύλισμα σε Ιράκ, Αφγανιστάν, πρώην Γιουγκοσλαβία, Λιβύη, Ουκρανία, Συρία και μια σειρά άλλες περιοχές όπου μπλέχτηκαν και μπλέκονται ακόμη. Όμως εμείς, λαός και νεολαία, δεν ξεχνάμε.

Δεν μας «παίρνει» να ξεχάσουμε. Γιατί αυτές δεν είναι ιστορίες ολέθρου που πέρασαν και πάνε. Αντίθετα ζούμε σε μία περίοδο όπου οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται, όπου οι ισχυροί της γης διαγκωνίζονται για το ξαναμοίρασμα σφαιρών επιρροής με τους τρόπους που συνηθίζουν: τις επεμβάσεις και τους πολέμους. Ο Συριακός λαός βιώνει εδώ και χρόνια τις συνέπειες της αντιπαράθεσης μεταξύ Η.Π.Α.-Ρωσίας (και άλλων) στο έδαφος αυτής της χώρας, που εκδηλώνεται με θάνατο, καταστροφή και ξεριζωμένους ανθρώπους. Λίγο παραδίπλα, η απόφαση των Η.Π.Α. να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, έχει οδηγήσει στην αποθράσυνση το μαντρόσκυλό τους στην περιοχή και έχει πυροδοτήσει ένα νέο κύκλο δεκάδων δολοφονημένων για τον αντιστεκόμενο παλαιστινιακό λαό. Την ίδια στιγμή, η αποχώρηση των Η.Π.Α. από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, σηματοδοτεί μία περίοδο νέων οξύνσεων των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με κίνδυνο κλιμάκωσης των πολεμικών μετώπων.

Η ελληνική αστική τάξη -εξαρτημένη «από τη φύση της» από Η.Π.Α. και Ε.Ε.- μπλέκει τη νεολαία και το λαό της χώρας βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους πολεμικούς κινδύνους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη συναίνεση του συνόλου του αστικού προσωπικού, έχει παραχωρήσει ακόμη περισσότερες βάσεις και διευκολύνσεις στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, αποβλέποντας σε οφέλη για το ελληνικό κεφάλαιο. Παράλληλα οι συνεργασίες της χώρας με το κράτος φονιά Ισραήλ-που συνεχίζει να δολοφονεί καθημερινά τον παλαιστινιακό λαό- και με την χούντα της Αιγύπτου μας δείχνουν πόσο επικίνδυνη και τυχοδιωκτική γίνεται η ελληνική αστική τάξη προκειμένου να υπηρετήσει τα συμφέροντα των Αμερικάνων. Η περιοχή μας, των Βαλκανίων και της Μεσογείου, ανήκει σε μια εύφλεκτη ζώνη που ο αμερικάνικος με τον ρώσικο ιμπεριαλισμό αναμετριούνται συνεχώς για την επιρροή τους. Σε αυτό το πλαίσιο είναι που αναμοχλεύεται το ζήτημα της πΓΔΜ και της ένταξης της στο ΝΑΤΟ. Αλλά και οι αντιδραστικές, σχεδόν πολεμικές αντιπαραθέσεις μεταξύ ελληνικής και τουρκικής αστικής τάξης γίνονται στο έδαφος αυτών των σχεδίων περιοχή, και του τυχοδιωκτικού, εξαρτημένου χαρακτήρα τους. Και θέτουν την άμεση αναγκαιότητα της πάλης για την αποτροπή τέτοιων αντιδραστικών πολεμικών ενδεχομένων.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, η ΔΕΘ έρχεται να συμβάλει στο παραμύθι της «εξόδου» από τα Μνημόνια, της διαμόρφωσης μιας «άλλης» πραγματικότητας στη βάση της «ανάπτυξης» και των «επενδύσεων». Μια σειρά αμερικανικοί επιχειρηματικοί κολοσσοί θα συμμετάσχουν σε ένα τέτοιο «αισιόδοξο τόνο» και είναι όλοι τους εξίσου κακόφημοι: κόκα-κόλα (που πέταξε εκατοντάδες οικογένειες στην ανεργία, απολύοντας εργαζόμενους), Google (υπόλογη για τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων ανθρώπων), η εξοπλιστική LockheedMartin (ανέλαβε την συμφωνία 2δις για την αναβάθμιση των F-16).

Από την πλευρά τους, αμερικάνοι και ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές αλλά και η ελληνική αστική τάξη, κλιμακώνουν με νέα μέτρα την ολομέτωπη επίθεση που έχουν εξαπολύσει στην εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία. Το χτύπημα στους μισθούς, τις συντάξεις, την ασφάλιση, την περίθαλψη, την λαϊκή κατοικία κλπ σημαίνουν γι’ αυτούς ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία στις πλάτες μας. Από την άλλη για εμάς, τα φανταχτερά περίπτερα της ΔΕΘ και τα φτηνά ψέματα των φερέφωνων του συστήματος, αποτελούν μία εξοργιστική πρόκληση, όταν τα δικαιώματα και οι ζωές μας γκρεμίζονται από την αντιλαϊκή επίθεση.

Απέναντι σε αυτή την προκλητική φιέστα που θα στηθεί τον Σεπτέμβρη, η νεολαία της πόλης- στο πλάι του λαού, να εκφράσουμε μαζικά και οργανωμένα την αγανάκτηση και την αντίθεσή μας! Να αποτελέσει η ΔΕΘ του 2018 βήμα οργάνωσης των αναγκαίων αγώνων μας ενάντια στην εξάρτηση και την εκμετάλλευση! Να πάρουμε από τώρα όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες μέσα στο κίνημα, ώστε να ευνοήσουμε αυτή την κατεύθυνση!

· ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
· ΚΑΤΩ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ-ΔΝΤ!
· ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ!
· ΕΞΩ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ-ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ -ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
· ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ
· ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥΣ
· ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com