...................

15 Ιουν 2018

Πάτρα 14/06/2018

Το να γραφτεί για άλλη μια φορά πως η μαζικότητα της κινητοποίησης σήμερα ήταν κάτω των περιστάσεων δεν μπορεί να περιγράψει με ουσιαστικό τρόπο αυτό έγινε στην Πάτρα.

Προφανώς δεν θα αποτελούσε εξαίρεση αυτή εδώ η κινητοποίηση μιας και οι εργατοπατέρες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έχουν πάρει οριστικό διαζύγιο, εδώ και πολλά χρόνια από οποιαδήποτε προσπάθεια οικοδόμησης κινήματος. Ακόμα και την ώρα που στη βουλή ψηφιζόταν άλλο ένα αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο οι μεγαλοσυνδικαλιστές των τριτοβάθμιων οργάνων έκαναν τα πάντα για να μην πραγματοποιηθεί απεργία.

Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν πως το μόνο που καταφέρθηκε σήμερα ήταν μια συγκέντρωση κάποιων δεκάδων μπροστά από την πόρτα του εργατικού κέντρου της πόλης. Ένα πανό της “attack” και άλλο ένα με την υπογραφή ενός φοιτητικού συλλόγου (βιολογικού) ήταν το πλαίσιο της εικόνας μιας άμαζης κινητοποίησης η οποία αποφασίστηκε τελευταία στιγμή που μόνο από τύχη θα μπορούσε κάποιος είχε ενημέρωση για αυτήν.

Το ΠΑΜΕ δεν μπήκε στον κόπο να καλέσει σε δικιά του κινητοποίηση μιας και είχε «δουλειές» με τα διοικητικά προβλήματα του ΕΚΠ μεταθέτοντας έτσι τα καλέσματα την επόμενη μέρα στις δράσεις του Δήμου της πόλης, δράσεις που εκτός από το να υποκαθιστούν την λειτουργία των σωματείων της πόλης αδρανοποιώντας τα, είναι δράσεις που χτίζουν το «λαϊκό» πρόσωπο της δημοτικής αρχής με το αντίστοιχο υποβαθμισμένο περιεχόμενο και πλαίσιο.

Τέλος δεν αποτελεί κάτι καινούριο η απουσία των άλλων πρωτοβάθμιων, φιλοκυβερνητικών και εργοδοτικών σωματείων.

Παρόλα αυτά η ΛΑ-ΑΑΣ χωρίς να περιμένει πότε το σημερινό ραντεβού θα γίνει συγκέντρωση και πορεία, άνοιξε το πανό της στην πλατεία Όλγας και έκανε την παρέμβασή της με προκηρύξεις .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com