28 Μαΐ 2018

Με όχημα τη λεγόμενη «ταυτοποίηση DNA»…

...συνεχίζεται η πολιτική στοχευμένης (και… ευρείας) τρομοκράτησης, απ΄ τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς
  • Υπόθεση Θεοφίλου
Ξανά στα δικαστήρια σέρνεται ο αναρχικός Οτάσσιος Θεοφίλου, με κίνδυνο να βρεθεί πάλι στη φυλακή, μετά απ΄ την αίτηση για αναίρεση της αθωωτικής γι’ αυτόν απόφασης, που άσκησε στις 27 του Μάρτη, ο αντιεισαγγελέας του Άρειου Πάγου, Αγγελής. Την αθωωτική απόφαση είχε πάρει το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, τον Ιούλη του ’17, και αφορούσε όλες τις κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί («συγκρότηση και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση», «συμμετοχή σε ληστεία», «ανθρωποκτονία», «κατοχή εκρηκτικών υλών», «κατοχή όπλων») γιατί δεν προέκυψε κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος του. Ο Θεοφίλου είχε, βέβαια, παραμείνει για 5 ολόκληρα χρόνια (!) στη φυλακή, μετά από πρωτόδικη καταδίκη του για «συμμετοχή σε ληστεία στην Πάρο, όπου δολοφονήθηκε ένας οδηγός ταξί» και με μοναδικό υποτιθέμενο ενοχοποιητικό στοιχείο την «εύρεση του DNA του». Την εύρεση, δηλαδή, -και πάντα σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η «Αντιτρομοκρατική»- ενός «γενετικού αποτυπώματος» με την διαδικασία της «ταυτοποίησης», σε ένα… κινητό αντικείμενο (ένα καπέλο), το οποίο εμφανίστηκε… εκ των υστέρων ως ενοχοποιητικό στοιχείο!!! Μια διαδικασία που προσδιορίζει συγκεκριμένα τμήματα, και όχι «όλο» το DNA, που μετά από σύγκριση τους και στατιστική επεξεργασία -με βάση τη συχνότητά τους στον πληθυσμό- «ταυτοποιεί» υποτίθεται στον ύποπτο. Η δίκη στο Πενταμελές Εφετείο, που τον αθώωσε τελικά, είχε γίνει μετά από εισαγγελική έφεση ώστε να καταδικαστεί και για «ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση», κατηγορία για την οποία είχε αθωωθεί στην πρώτη δίκη, όπου καταδικάστηκε για συμμετοχή σε «ληστεία-ανθρωποκτονία» και φυλακίστηκε. Βλέπουμε, λοιπόν, εδώ πως λειτουργεί η λεγόμενη «ανεξάρτητη», αστική ταξική «Δικαιοσύνη». Επιλέγει άτομα του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου που, λόγω της πολιτικής τους άποψης και της πρακτικής τους, είναι αποκομμένα απ’ το λαϊκό κίνημα. Στοιχειοθετεί κατηγορίες, χωρίς καθόλου αποδείξεις ή με τελείως έωλα, αναξιόπιστα ή και κατασκευασμένα «στοιχεία» και μεθόδους και προχωρά σε βαριές καταδίκες με βάση αυτά. Στοχεύει, είτε σε ποινικοποίηση φρονήματος, είτε σε εμπέδωση των παραπάνω πρακτικών και μεθόδων ενοχοποίησης (ταυτοποίηση DNA), είτε -κυρίως- σε συνολικότερα μηνύματα τρομοκράτησης απέναντι στη νεολαία και το λαό. Αθωώνει, όποτε αδυνατεί να διαστρέψει την πραγματικότητα (ανάλογα και με τις δυνατότητες αντιδράσεων από μεριάς του λαϊκού κινήματος) ή έρχεται να παρέμβει εκ των υστέρων στις ίδιες της τις αποφάσεις (τόσο στην πρώτη έφεση, όσο και τώρα με την απόφαση αναίρεσης) για να τις… αναιρέσει και να ενοχοποιήσει ξανά! Ένα συνεχές «μαγείρεμα», δηλαδή, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολιτικοί στόχοι της τρομοκράτησης. Η αίτηση αναίρεσης εξετάστηκε στις 11 Μάη στον Άρειο Πάγο και αναμένεται η απόφαση μέσα στους ...επόμενους μήνες.
  • Έφεση Ηριάννας και Περικλή
Εκεί, βέβαια, που φαίνεται τόσο εξόφθαλμα η χρησιμοποίηση της λεγόμενης «ταυτοποίησης DNA», ως μέσο για την ποινικοποίηση ακόμα και των ανθρώπινων σχέσεων με άτομα φερόμενα ή «χαρακτηρισμένα» ως «τρομοκράτες» (αύριο αυτό μπορεί να ισχύσει για λαϊκούς αγωνιστές), είναι η γνωστή περίπτωση της Ηριάννας και του Περικλή. Τώρα δικάζονται σε δεύτερο βαθμό, στο Πενταμελές Εφετείο, μετά την έφεση που άσκησαν στην πρωτόδικη καταδίκη τους σε 13 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή, για «συμμετοχή στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Κι εδώ το μοναδικό δήθεν ενοχοποιητικό στοιχείο για την Ηριάννα ήταν το… «αποτύπωμα του DNA» της. Ένα «ενοχοποιητικό στοιχείο» που το έδωσε… με δική της επιλογή, μετά απ΄ την προσαγωγή της απ’ την «Αντιτρομοκρατική», το 2011, επειδή βρισκόταν στο σπίτι του συντρόφου της, ο οποίος κατηγορήθηκε ως μέλος της «ΣΠΦ», λόγω… φιλικής του σχέσης με… «ύποπτα» άτομα, και αθωώθηκε τελικά αμετάκλητα! Ένα «αποτύπωμα DNA», του οποίου φέρεται πως βρέθηκε ένα… τμήμα, μαζί με… «μείγμα DNA από δύο ακόμα άτομα», σε κάποιο όπλο, το οποίο βρέθηκε, από κάποιον… άγνωστο, θαμμένο, σε έναν χώρο, στην Πολυτεχνειούπολη της Αθήνας. Και το οποίο… εξαντλήθηκε κατά την «ταυτοποίηση» και δεν είναι διαθέσιμο να αναλυθεί ξανά, όταν όσοι αμφισβήτησαν το αποτέλεσμα το ξαναζήτησαν… Αυτό λοιπόν είναι το μοναδικό «ενοχοποιητικό στοιχείο» για το οποίο κατηγορήθηκε, δύο χρόνια μετά, το Γενάρη του 2013. Μια γυναίκα, η οποία είναι δοσμένη μόνο στις σπουδές και στο διδακτορικό της… Και που αυτό που πραγματικά «χρεώνεται» είναι η σχέση της με το συγκεκριμένο άτομο. Μαζί της, είχε καταδικαστεί κι ο Περικλής Μ., απόφοιτος Γεωπονίας, συγκάτοικος του φίλου της Ηριάννας, με τις ίδιες κατηγορίες και το ίδιο δήθεν «ενοχοποιητικό στοιχείο» (ένα «αμφιλεγόμενο και ημιτελές δείγμα DNA»). Αυτός, μάλιστα, είχε καταθέσει με δική του επιλογή ως μάρτυρας στη δίκη του φίλου της Ηριάννας… Η διαδικασία, στο Εφετείο, ξεκίνησε με εξέταση του συντρόφου της Ηριάννας και με την κατάθεση της διευθύντριας εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., Μεθενίτη, η οποία έπεσε σε αντιφάσεις. Πραγματοποιήθηκαν τρεις συνεδριάσεις και συνεχίζεται με την επόμενη να έχει ορισθεί για τις 28 Ιουνίου. Αναμένεται η εισαγγελική πρόταση, οι αγορεύσεις της υπεράσπισης και η απόφαση, εφ’ όσον το επιτρέψει ο χρόνος. Τα πάντα δείχνουν πως όλα αυτά αποτελούν μια χονδροειδέστατη, απόλυτα έωλη, εξόφθαλμη και προκλητική σκευωρία. Το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα πρέπει να απαιτήσει την πλήρη και οριστική αθώωση και απελευθέρωση της Ηριάννας και του Περικλή!

Προλεταριακή Σημαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com