30 Μαΐ 2018

Όχι στην έκδοση του τούρκου αγωνιστή Τουρκούτ Καγιά στην Τουρκία!

Ζήτω η φιλία και ο κοινός αγώνας των λαών ενάντια στο φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο!

Παρά τη διακρατική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας υπάρχει πλέρια συνεργασία μεταξύ των δυο κρατών σχετικά με τη δίωξη και την έκδοση λαϊκών αγωνιστών που βαφτίζονται για το σκοπό αυτό «τρομοκράτες». Αυτό αποδεικνύει η απαράδεκτη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θράκης καθώς και η πρόταση του εισαγγελέα στον Άρειο Πάγο στις 15/5/2018, (πρόταση που θα εκδικαστεί τελεσίδικα στον Άρειο Πάγο στις 30/5/2018), υπέρ της έκδοσης του τούρκου αγωνιστή Τουρκούτ Καγιά στην Τουρκία. Όπως ακριβώς είχε ζητήσει και συνεχίζει να ζητάει η Τουρκία για κάθε αγωνιστή που μάχεται για τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα.

Ο Τουρκούτ Καγιά, ιστορικός και δημοσιογράφος σε αριστερή εφημερίδα, με πλούσια δημόσια αγωνιστική δράση από τα φοιτητικά του χρόνια και υποστηρικτής του κουρδικού κινήματος, έχει υποστεί πλήθος αυθαίρετων διώξεων, φυλακίσεων και βασανιστηρίων απ’ τις τουρκικές αρχές. Έχει υποστεί 6ετή προφυλάκιση σε φυλακές ισχυρής απομόνωσης τύπου F και τώρα ζητείται η έκδοσή του απ’ το τούρκικο κράτος για να εκτίσει υπόλοιπο ποινής φυλάκισης. Μια ποινή-τιμωρία για τα πολιτικά φρονήματά του και την αγωνιστική και δημοκρατική δράση του. Σε περίπτωση που εκδοθεί στην Τουρκία θα φυλακιστεί άδικα για τις πολιτικές πεποιθήσεις του και θα βασανιστεί με βεβαιότητα από τις τουρκικές αρχές.

Ο Τουρκούτ Καγιά έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και κρατείται προς έκδοση στην Τουρκία. Ενώ είχε συλληφθεί παλαιότερα, το 2015, στην Ελλάδα ύστερα από αίτημα του τουρκικών αρχών. Η απελευθέρωσή του τότε, καθώς και άλλων συντρόφων του, ήταν αποτέλεσμα ενός πλατιού κινήματος συμπαράστασης.

Είναι καθήκον του λαϊκού κινήματος της χώρας μας, κάθε δημοκρατικού και προοδευτικού ανθρώπου να καταγγείλει και να αποτρέψει αυτήν την άδικη και εγκληματική πράξη έκδοσης για την οποία την τελική ευθύνη θα έχει η ελληνική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com