31 Μαΐ 2018

Για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Καρδίτσα

Μικρές σε μέγεθος, ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Με μηδαμινά ποσοστά απεργίας (3% στους δασκάλους 1% στους καθηγητές) συνέπεια της διάλυσης και της παραίτησης που επικρατεί στα σωματεία, αλλά και της απροθυμίας, κυρίως από την «εκτός των τειχών αριστεράς» να καλέσει τον κόσμο σε απεργία, αφού στην ίδια επικράτησε η σύγχυση και η λάθος στάση απέναντι στο ζήτημα της απεργίας, χαρίζοντας επί της ουσίας το όπλο της απεργίας στους πολέμιούς της!

Οι δυνάμεις του Εργατικού Κέντρου, της ΑΔΕΔΥ και της «Κοινωνικής Συμμαχίας» ήταν ελάχιστες αφού με δυσκολία συγκέντρωναν τα μέλη των Δ.Σ! Το ΠΑΜΕ με αρκετά μικρότερη από άλλες φορές συγκέντρωση, αλλά τηρουμένων των αναλογιών, κατάφερε να έχει μια σχετική μαζικότητα και ήταν το μόνο που έκανε πορεία στην πόλη.

Η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιμπεριαλιστική Συνεργασία συμμετείχε με μπλοκ και πανό, διακριτά από τις άλλες δυνάμεις, μοιράζοντας προκήρυξη και συζητώντας με τον κόσμο. Ήταν η μόνη συλλογικότητα που είχε παρουσία καθώς άλλες δυνάμεις ήταν απούσες.

3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος1/6/18, 2:07 π.μ.

  https://www.karditsalive.net/karditsa/%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%89%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%86%CF%8E%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

  Η εκτός τειχών αριστερά τις προηγούμενες μέρες γύρισε τους χώρους δουλειάς και κατήγγειλε την εθνική ημέρα δράσης την κοινωνική συμμαχία και την φιέστα .
  Η 30 Μάη δεν ήταν απεργία, ήταν συμμαχία με την εργοδοσία, δεν νομιμοποίησε με την παρουσία της την εργοδοτική φιέστα των ΑΔΕΔΥ –ΓΣΕΕ όπως οι σύντροφοι σας με την ‘’μαζική’’ παρουσία δίπλα τους.
  Μπορούν να μας πουν οι σ. σας τα ποσοστά των προηγούμενων απεργιών και για την παρουσία του κόσμου στις συγκεντρώσεις , ακόμα ο ιδιωτικός τομέας και οι άνεργοι που είναι εκτός ΓΣΣΕ Κ ΑΔΕΔΥ ΔΕΝ έχουν ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝ ; αυτοί θα αξιολογηθούν μάλλον στην επομένη εθνική δράση …..
  Να ρωτήσουμε ακόμα για το βράδυ που η κοινωνική συμμαχία είχε συναυλία εσείς είχατε και κει διαφορετικό πλαίσιο.
  Όλα αυτά βέβαια μοιάζουν γελοία μπροστά στη κατάντια του κινήματος που …φταίνε οι άλλοι βέβαια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και μόνο από το σχόλιο αυτό γίνεται απόλυτα κατανοητό το πως αντιμετωπίζει η "εκτός τειχών αριστερά" τον εργαζόμενο λαό αλλά και το πως ερμηνεύει την πραγματικότητα. Αντί τουλάχιστον να πάψουν να κραυγάζουν παριστάνωντας τους δικαιωμένους με βάση τα ποσοστά αποτυχίας της απεργίας, αντιγράφωντας τη συστημική προπαγάνδα, προκαλούν κιόλας κι ας έριξαν νερό στο μήλο αυτών που δήθεν καταγγέλουν. Φτάνουν εμμέσως πλην σαφώς να ακυρώνουν ακόμη και δικές τους τακτικές του πλέον πρόσφατου παρελθόντος.

  Παντού όπου υπήρξαν κείμενα και διάλογοι αντιπαράθεσης δεν απάντησαν σε τίποτα παρά πιπίλαγαν μόνιμα την καραμέλα περί εργοδοτικής απεργίας κι ας είχαν ξεκαθαρίσει οι εργοδότες και οι ενώσεις τους ότι δεν την θεωρούν απεργία προειδοποιώντας τους εργαζόμενους να μην παρασυρθούν. Όπως και τα διαταξικά επιμελητήρια και συλλόγους, τώρα ανακάλυψαν τη διαταξικότητά τους, και όπου συμμετέχουν με παρατάξεις.

  Αν ήταν εργοδοτική "απεργία" τότε δεν θα λειτουργούσε τίποτα στη χώρα αυτή. Το αντίθετο έγινε και σε αυτό βοήθησε η "εντός -με τα μπούνια- των τειχών αριστερά" όσο μπορούσε καλώντας τον κόσμο να δουλέψει καλώντας τον παράλληλα να στηρίξει μια άλλη απεργία - ντουφεκιά κάπου στα τέλη Ιούνη καθοριζόμενη από το ...Eurogroup αλλά και σε συμμετοχή σε συγκεντρώσεις ακύρωσης της "κοινωνικής συμμαχίας" τις ώρες της απεργίας που δεν ήταν απεργία!!! Αν αυτό δε λέγεται σχιζοφρένεια τότε πως λέγεται;

  Μια χαρά τρίβαν τα χέρια τους οι ΔΑΚίτες και οι ΠΑΣΚίτες στα σωματεία όταν τους άκουγαν να λένε στους εργαζόμενους να μην απεργήσουν γιατί δεν μπορούν να ανατρέψουν το πλαίσιο των ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ. Πόσο μάλλον τις πολιτικές των κυβερνήσεων θα λέγαμε εμείς.

  Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να δωθούν απαντήσεις με βάση την πραγματικότητα και όχι τις φαντασιώσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος2/6/18, 5:19 μ.μ.

  Ποιος χαίρεται ή δικαιώνεται από τα ποσοστά ...αυτό καταλάβατε !!!Τα ποσοστά στις τελευταίες απεργίες όπως και το κίνημα είναι καταθλιπτικά και δεν άλλαξαν επειδή κάποιοι τι θεώρησαν απεργία των εργοδοτών...πάγια τακτική σας είναι η διαστρέβλωση των θέσεων των άλλων για να είναι ευάλωτες στην κριτική(ποιος καλούσε τον κόσμο να δουλέψει...?).Ο στόχος του προηγούμενο σχολίου ήταν ότι άσχετα με τον τρόπο που συμμετείχε κάποιος στη φιέστα ή όχι ήταν ...τι έκανε να αποκαλύψει τις εθνικές δράσεις...και την κοινωνική συμμαχία''..εναντία στη κυβέρνηση κλπ.κλπ. , δεν έκατσε σπίτι του .Το να βγουν 5 άτομα διπλά στα γσεε-αδεδυ με ένα πανό ..ε!!! δεν είναι και απεργία ..ούτε και αυτό που κάναμε και μείς βέβαια ήταν για ''λόγο'' ...μπροστά σε αυτό που συμβαίνει ,αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα που προσπαθούν να κάνουν οι φαντασιόπληκτοι ...εσείς τα έχετε λυμένα από παλιά αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com